Se sněhovými přeháňkami a místy už i se sněhem na cestách musejí dnes ráno počítat řidiči mířící na sever Olomouckého kraje. Sněhové přeháňky hlásí silničáři na Šumpersku i Jesenicku, na Rejvízu už leží na cestě vrstva ujetého sněhu. V níže položených oblastech kraje jsou silnice mokré, i tam však správci cest preventivně provedli chemický posyp, informuje Ředitelství silnic a dálnic.

Sledujte příchod dalších srážek na radaru Blesku

Teplota v Olomouckém kraji se ráno pohybuje kolem nuly, pod bod mrazu klesly teploty ve vyšších polohách. Policie má ve svém informačním servisu hlášenu ráno pouze jednu nehodu a to na D48 u Bělotína, havarovalo zde osobní auto a neprůjezdný je levý jízdní pruh. Nehoda se obešla bez zranění.

Pardubický kraj: Ledovka

Také na některých výše položených místech v Pardubickém kraji leží na silnicích poprašek nového sněhu. Lokálně mohou vozovky také namrzat. Na Svitavsku znepříjemňuje cestování nárazový vítr.

Se sněhem musejí řidiči počítat zvláště kolem Lanškrouna, ale i v okolí Skutče, Ústí nad Orlicí nebo Svitav. Podle silničářů by si motoristé měli dávat pozor na mostech, které mohou namrzat.

Sníh i na Liberecku a Jablonecku

Po nočních sněhových přeháňkách jsou silnice v Libereckém kraji sjízdné se zvýšenou opatrností. Sníh zůstává na silnicích v horských oblastech, a to i na hlavních tazích Jablonecka a Semilska, vyplývá z údajů na dopravním webu.

Teploty byly ráno mezi nulou a minus třemi stupni Celsia. Přes den by měly vystoupat až na čtyři stupně, na horách budou maxima mezi jedním a minus dvěma stupni.

Dopoledne by měly doznívat srážky, přes den může být přechodně až polojasno. K večeru ale opět bude přibývat oblačnost a místy by mělo slabě sněžit, v polohách pod 300 metrů nad mořem budou srážky smíšené.

Meteorologové: Sněhové přeháňky budou doznívat

Podle meteorologů z ČHMÚ budou sněhové přeháňky doznívat i v průběhu dne.

„Oblačno až polojasno, zpočátku doznívání místních sněhových přeháněk, pod 300 m i dešťových. K večeru v severní polovině území přibývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Mírný severozápadní, postupně západní vítr 2 až 5 m/s,“ uvedli v předpovědi.

60 sypačů na Vysočině

Silnice na Vysočině jsou dnes po nočních sněhových přeháňkách sjízdné s opatrností. Teploty se pohybují kolem nuly. Solené tahy jsou mokré, vozovky nižších tříd sypou silničáři drtí. Na Žďársku je na nich ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Vyjelo kolem 60 sypačů, řekl ČTK dispečer krajské správy a údržby Roman Hubený.

Sněhové přeháňky se lokálně začaly objevovat asi dvě hodiny po půlnoci. „Pořád přechází, takže to pořád někde klouže,“ uvedl dispečer před 07:00. Nad ránem nepadal sníh jen na Pelhřimovsku. Podle údajů na policejním webu byly ráno kluzké úseky vozovek u Třeště nebo mezi obcemi Stařeč a Rokytnice nad Rokytnou na Třebíčsku.

Mlha na Vsetínsku

Lokálně namrzat mohou i silnice v horských oblastech Vsetínska, které jsou místy mokré. Stejné nebezpečí hrozí i na silnici přes Hostýnské vrchy poblíž Tesáku a Trojáku na Kroměřížsku. Viditelnost navíc na některých místech snižují mlhy. Vozovky v ostatních částech Zlínského kraje jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení.

Video
Video se připravuje ...

Jak neupadnout na ledu: Zkuste chůzi jako tučňáci! Adam Jaroš, Blesk TV

Fotogalerie
14 fotografií