Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podivná smrt Dominika (†21) v detenci v Brně: Našli ho až po několika hodinách

Podivná smrt Dominika (†21) v detenci v Brně: Našli ho až po několika hodinách.
Podivná smrt Dominika (†21) v detenci v Brně: Našli ho až po několika hodinách.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
5. prosince 2019
19:14

Jihomoravská kriminálka od konce listopadu vyšetřuje podezřelé úmrtí Dominika K. (†21) v detenčním ústavu v Brně. Podle mluvčí se mladík oběsil, jeho matka tomu ale odmítá věřit. Tvrdí, že mu ublížil spoluvězeň!

Na podivné úmrtí, které se odehrálo 29. listopadu, upozornila FTV Prima. Dominik K., který trpěl schizofrenií a v minulosti se pokusil o sebevraždu, skončil po rozhodnutí soudu před časem v ústavu zabezpečovací detence v Brně. Právě proto, že si chtěl sáhnout na život...

A z toho důvodu měl být také pod přísným dohledem. Jeho matka si tak nedovede vysvětlit, jak je možné, že se Dominik oběsil a jeho tělo našli dozorci až po několika hodinách. „Informace byly, že syn spáchal sebevraždu,“ řekla FTV Prima Dominikova matka. „Bylo mi řečeno, čemu se divím, když byl tam, kde byl, že tam se to prostě stává.“

Dana Krejčířová, mluvčí Vazební věznice Brno, kam ústav spadá, potvrdila, že jeden z chovanců skutečně minulý týden spáchal sebevraždu oběšením.

Kriminálka případ šetří jako násilný trestný čin, prověřují několik vyšetřovacích verzí a čekají na výsledky nařízené soudní pitvy. „Určitě nebyl oběšený, tak jak mi to řekli. On se neoběsil,“ popsala matka zemřelého mladíka. „Mýmu synovi někdo ublížil,“ dodala. Dominik navíc sdílel pokoj s jedním z dalších chovanců.

Podle Primy dozorci Dominika našli až po několika hodinách ráno v posteli přikrytého peřinou. Údajně byl uškrcený. Dominikova matka naznačuje, že synovi ublížil někdo z dalších chovanců. „Říkal mi, že se ho bojí, že je divnej (Dominikův spolubydlící, pozn. red.). Bál se tam. On, kterej nikomu neublížil, tam byl s různými vrahy, s lidmi, co zabili svoji babičku pro tři stovky. Byl tam s člověkem, kterej znásilňoval,“ prozradila. Domnívá se, že za synovu smrt může celý systém včetně dozorců, kteří prý mladíka nekontrolovali tak, jak měli.

mikes15 ( 13. prosince 2019 13:23 )

Tak je to podivné už jen proto že ho tam zavřeli aniž by něco provedl!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání