Noční můru si prožila žena, která ve středu obědvala se svou maminkou v bytě v Praze 6. Ta se totiž sesunula ze židle, spadla k zemi a nešlo ji vzkřísit! „Najednou zaklonila hlavu a začala sípat,“ předvedla názorně vyděšená dcera policistům z pohotovostní motorizované jednotky. Ti na místo dorazili ještě před záchranáři, do čtvrtého patra vyběhli bleskovou rychlostí i s defibrilátorem. Už z chodby slyšeli slova zoufalé dcery: „Mami, neumírej!“ plakala. 

„V obývacím pokoji pak spatřili ženu, která se snažila o resuscitaci své maminky. Ta, jakmile je uviděla, prosila, aby jí maminku zachránili,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová. Policisté záhy zjistili, že starší žena nemá hmatatelný tep, a začali se srdeční masáží. Jeden policista stlačoval hrudník a druhý připravoval defibrilátor. „Jakmile byl přístroj připraven, policisté jej použili a dále pokračovali v resuscitaci,“ popsala dramatické chvilky mluvčí. 

To už se na místo dostavili záchranáři. Bezvládnou ženu si převzali, připojili na vlastní defibrilátor a pokračovali v oživování. „Na nepřímé srdeční masáži se po celou dobu střídali zdravotníci spolu s policisty z pohotovostní motorizované jednotky,“ dodala mluvčí.

Jejich neutuchající snažení nakonec přineslo ovoce – zhruba za dvacet minut se ženě obnovily základní životní funkce! Záchranáři vzhledem k jejímu vážnému stavu i nadále v oživování pokračovali, za dalších dvacet minut už se jim ženu podařilo stabilizovat natolik, aby ji mohli převézt do nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Žena (70) zkolabovala v bytě v Praze 6. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií