Nová česko - slovenská romantická komedie Šťastný nový rok, která se odehrává v zasněžených Vysokých Tatrách a představuje řadu podob lásky, podle toho, jak kdo k ní přistupuje, přijde do kin krátce po Vánocích, tedy „na Štěpána“ šestadvacátého prosince. Jednu z hlavních rolí si zahrála i oblíbená slovenská herecká hvězda Emília Vášáryová. A to je pro diváky dost překvapivé: Natáčení se poslední dobou spíše vyhýbala.

„Víte, já jsem si nějakou chvíli na přemýšlení, zda do toho jít, pro sebe dala. Už dříve jsem se totiž rozhodla, že už nikdy nepůjdu před kameru. Ale člověk míní a život mění. Prostě to dopadlo jinak,“ přiznala starší sestra neméně známé herečky a političky Magdy Vášáryové (71). „O tom, že v tomhle filmu budu hrát, rozhodla dobrá společnost hereckých kolegů, scénář, filmový štáb a také Vysoké Tatry, které jsou mou celoživotní láskou. Jezdím tam už padesát let, tak proč nevyrazit i pracovně. A bylo to.“

Právě Tatry jsou pro ni velkou srdcovkou, jak se říká. „Pojedu tam i v závěru tohohle roku, od 22. do 27. prosince, užiji si to tam a nebudu muset doma smažit rybu. Je to dárek od mé rodiny,“ dodala s úsměvem herečka. Vánoce na horách jsou zároveň i zvyk, který ona i všichni její blízcí dodržují už padesát let. „Tenhle rok jsem ale tradici porušila tím, že jsem Tatry navštívila dvakrát,“ krčila rameny, když ve Varech představila trailer k tomuto snímku.

VIDEO: Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký?

Video
Video se připravuje ...

Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký? Martin Balcar, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií