Pro pejsky

Banánové sušenky

INGREDIENCE: •1 hrnek celozrnné pšeničné mouky •1 banán •1 – 2 lžičky kokosového oleje.

POSTUP: Troubu předehřejte na 170 °C. Smíchejte mouku a rozmačkaný banán. Promíchejte a přidejte kokosový olej. Vypracujte těsto a z něj vyválejte placku o tloušťce 1 cm. Z ní ozdobným vykrajovátkem vykrojte sušenky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 – 20 minut. Jakmile vychladnou, můžete je namazat arašídovým máslem a slepovat po dvou k sobě.

Dýňovo-burákové kostičky

INGREDIENCE: •2 ½ hrnku celozrnné pšeničné mouky •2 vejce •½ hrnku rozmixované uvařené dýně (pyré) •2 lžíce arašídového másla •¼ lžičky mleté skořice.

POSTUP: Troubu předehřejte na 175 °C. V míse smíchejte ingredience a vypracujte těsto. Vyválejte jej na placku (tloušťka 1 cm) a vykrojte z ní kostičky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 40 minut.

Játrové řezy

INGREDIENCE: •250 g jater •5 vajec •500 g ovesných vloček POSTUP: Játra rozemelte, přidejte vejce a promíchejte. Vsypte vločky a vypracujte těsto. Přendejte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete. Pečte při 180 °C 20 – 30 minut. Nakrájejte na řezy a skladujte v ledničce.

Pro kočičky

Tuňákové sušenky

INGREDIENCE: •3 lžíce mletých ovesných vloček •3 lžíce kukuřičné •185 g tuňáka ve vlastní šťávě.

POSTUP: Vločky, mouku a tuňáka smíchejte a vytvořte kompaktní těsto. Pokud je moc suché, přidejte vodu, pokud moc lepí, přisypte mleté vločky. Vytvořte malé placičky a rovnoměrně vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.

Lososová srdíčka

INGREDIENCE: •konzerva lososa •hrnek celozrnné pšeničné mouky •lžíce olivového oleje •lžíce sušené šanty kočičí •1 vejce •1 – 2 lžíce vody.

POSTUP: Troubu předehřejte na 170 °C. Konzervu slijte, lososa smíchejte s vejcem, moukou a olivovým olejem. Přidejte šantu kočičí a vodu. Vypracujte těsto. Na pečicím papíře z něj vyválejte placku a z ní vykrojte srdíčka. Pečicí papír přendejte na plech a pečte 12 – 15 minut. 

Sýrové kuličky

INGREDIENCE: •¾ hrnku strouhaného čedaru •1/3 hrnku parmezánu •¼ hrnku zakysané smetany •1 hrnek kukuřičné mouky •¼ hrnku vody.

 POSTUP: Troubu předehřejte na 170 °C. Smíchejte sýr a zakysanou smetanu. Přidejte mouku a postupně přilejte trošku vody (maximálně ¼ hrnku). Vypracujte těsto a z něj malé kuličky. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 – 20 minut.