Hasiči během silvestrovské noci zasahovali u 57 požárů, které způsobila zábavní pyrotechnika, zatím největší plameny museli krotit ve Strašnicích, kde hořely túje. „Jen od půlnoci do 06:00 hodin jsme vyjeli k 33 požárům. První výjezd v roce 2020 byl v Praze minutu po půlnoci,“ uvedli hasiči na twitteru.

Pražští záchranáři zažili podle jejich mluvčího Ondřeje Fraňka spíše klidný silvestr. Po půlnoci vyjeli zhruba ke stovce případů, dalších 155 řešili po půlnoci. Ošetřovali pacienty s poruchou vědomí způsobenou alkoholem, zaznamenali také případy intoxikace léky spojené se sebevražednými pokusy. „Asi nejzávažnější byl případ dítěte, které už před půlnocí dostalo zásah petardou do tváře. Tam byly nějaké rozsáhlejší tržně-zhmožděné rány,“ řekl dále Franěk.

Za kuriózní případ označil incident, který se stal v 02:00 v Měcholupech. „Pán létal s dronem, ten mu uvázl na stromě a při pokusu sundat ho z toho stromu spadl. Způsobil si nějaké pochroumání tělesné schránky,“ uvedl Franěk. Záchranáři zasahovali také u dopravních nehod, například v Evropské ulici, kde se otočilo auto na střechu a ráno ve Vršovicích tramvaj srazila ženu. Ani v jednom případě se ale podle Fraňka nejednalo o vážná zranění.

Video
Video se připravuje ...

Pohled na ohňostroj z Václavského náměstí Blesk - Nikola Forejtová

Policisté, kterých na bezpečnost v Praze dohlíželo zhruba pět stovek, nemuseli zasahovat u vážnějších problémů. Na Silvestra a začátku Nového roku přijali přibližně 1000 oznámení na linku 158. Mezi půlnocí a 06:00 jich bylo více než 300. Běžně jich přitom přijme maximálně 600. Lidé volali kvůli potyčkám v barech a restauracích, velmi často museli policisté vyjíždět k partnerským a manželským rozepřím, uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policie také zasahovala u 21 dopravních nehod. Z vážnějších nehod Kropáčová zmínila havárii v Úvalské ulici ve Strašnicích, kde řidič naboural do sloupu. Policie mu naměřila víc než tři promile alkoholu v dechu.

Po jedné hodině v noci se na ulici Evropská stala dopravní nehoda osobního automobilu, který skončil na boku. U nehody zasahovaly všechny složky záchranného systému. „Vyšetřili jsme 31letou ženu, kterou jsme z preventivních důvodů, vzhledem k charakteru dopravní nehody, transportovali do Ústřední vojenské nemocnice na urgentní příjem,“ uvedli záchranáři na twitteru. „Byla zjevně pod vlivem alkoholu, ale odmítla se podrobit dechové zkoušce,“ dodala Kropáčová.

Fotogalerie
58 fotografií