Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragický požár chatky na Opavsku: V plamenech zemřel člověk

Tragický požár chatky na Opavsku: V plamenech zemřel člověk (ilustrační foto).
Tragický požár chatky na Opavsku: V plamenech zemřel člověk (ilustrační foto).  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: ČTK - 
4. ledna 2020
10:42

Při pátečním požáru chatky ve Slavkově našli hasiči na místě požáru mrtvého člověka. Příčinu vzniku požáru i okolnosti úmrtí zjišťují vyšetřovatelé.

K požáru ve Slavkově hasiči vyjížděli v pátek před 04:00. Přízemní chatka už v době jejich příjezdu silně hořela. „Hasiči na místě nalezli osobu bez známek života. Požár dostali pod kontrolu za čtvrt hodiny. Dalších několik desítek minut jim zabralo dohašování,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Předběžná škoda byla odhadnuta na 50.000 korun.

Další požár chatky pak hasiči likvidovali v noci na dnešek v Kunčicích pod Ondřejníkem na Frýdecko-Místecku. Hořela tam menší dřevěná myslivecká chata s podkrovím o půdorysu šest krát šest metrů. „Zásah jim ztěžovala špatně přístupná cesta k chatě, byla úzká a zledovatělá,“ uvedl Kůdela. Předběžná škoda byla odhadnuta na 500.000 korun.

Hasiči k požáru mířili po jedné hodině ranní. Už při příjezdu objekt s podkrovím zcela hořel a měl propadlou střechu. „Hasiči se zaměřili na ochranu sousedního objektu a přilehlého lesa,“ doplnil Kůdela. Oheň dostali pod kontrolu za devět minut, pak pokračovali v dohašování. Požár se obešel se bez zranění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání