Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Namol opilý šofér vletěl do skupiny turistů: Šest mrtvých v lyžařském ráji na severu Itálie

Aktualizováno -
5. ledna 2020
15:18
Autor: ČTK, trm - 
5. ledna 2020
07:40

Šest lidí zahynulo a 11 bylo zraněno poté, co v noci na dnešek na severu Itálie vjelo auto do skupiny turistů z Německa. Uvedla to agentura DPA s odvoláním na mluvčího policie. Oběťmi jsou mladí lidé ve věku 20 až 25 let, kteří se pravděpodobně vraceli z diskotéky do svého ubytování. Italská policie okolnosti nehody vyšetřuje, domnívá se však, že se nejednalo o úmyslný trestný čin, ale nehodu. Řidič, kterým byl podle médií osmadvacetiletý místní muž, nehodu přežil. V krvi měl bezmála dvě promile alkoholu.

Osobní automobil vjel do skupiny sedmnácti lidí dnes kolem 1:00 v obci Lutago v regionu Tridentsko-Horní Adiže na severovýchodě Itálie. Šest lidí srážku nepřežilo. Několik dalších zraněných záchranáři převezli do nemocnic v okolí a v rakouském městě Innsbruck. Čtyři z nich jsou ve vážném stavu. Podle mluvčího zasahovalo na místě neštěstí 160 záchranářů.

Podle serveru DW šlo o mladé lidi, ve chvíli nehody stáli u silnice.

Úřady předpokládají, že oběťmi jsou Němci, jejich identitu ale zatím oficiálně nepotvrdily. Ne všichni ze skupiny se totiž navzájem znali a neměli u sebe doklady. Německé ministerstvo zahraničí ale informaci zatím nepotvrdilo.

Auto řídil podle DW semadvacetiletý muž. Policie ho zatkla, v krvi měl 1,97 promile alkoholu. Nejvyšší povolená hranice je v Itálii 0,5 promile. Police zároveň podle agentury AP vyloučila možnost, že se jednalo o teroristický čin.

Většina mrtvých byla ze Severního Porýní-Vestfálska, uvedl dnes na twitteru premiér této spolkové země Armin Laschet. „Strašlivé neštěstí nás ohromně zarmoutilo. Prozatím musíme vycházet z toho, že většina obětí pocházela ze Severního Porýní-Vestfálska,“ uvedl.

Alpská oblast, kde se neštěstí stalo, leží nedaleko hranic s Rakouskem a je oblíbená u milovníků zimních sportů. Místem nehody byla hlavní třída, kde je množství hotelů a penzionů a také autobusová zastávka. Podle DPA se už několikrát objevily stížnosti, že místem jezdí auta příliš rychle.

Altingerka ( 5. ledna 2020 20:46 )

Damir55 Vereška často jezdí do českých středisek, protože tam jí podle obličeje pozná kdekdo a ona si tu slávu užívá v růžové kombineze a kulich. Za hranicema by jí ani přednost u vleku nikdo nedal a to ona nepotřebuje 🤣🤣🤣

Blitz ( 5. ledna 2020 18:25 )

Ty tupče, byl si tam vůbec někdy Südtirolsko překrásná oblast, kde se na ně se*reo české kopečky. Všude se domluvíš Německy a Anglicky.

PPP150W ( 5. ledna 2020 15:47 )

Jste schopen nějaké reakce aniž byste nesváděl všechno na demokracii? Např. v Rusku, kde mají k demokracii daleko jako vy k rozumu, se takových neštěstí stává desítky do roka, jen se o tom nepíše, protože tam jsou opilci za volantem zcela běžný jev.

vrahusa ( 5. ledna 2020 10:38 )

povedená akce v duchu demokracie

Zobrazit celou diskusi