Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paraglidista zůstal viset ve výšce 30 metrů: Dolů ho spouštěli hasiči

Autor: ČTK - 
6. ledna 2020
09:39

Hasiči v neděli odpoledne zachraňovali z koruny stromu u Chvalčova na Kroměřížsku uvízlého čtyřiačtyřicetiletého paraglidistu. Sundávali ho zhruba z třicetimetrové výšky. Muž vyvázl bez zranění, uvedla na facebookových stránkách krajských hasičů jejich mluvčí Lucie Javoříková.

Paraglidista si pomoc přivolal mobilním telefonem. „Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem a lezecké skupiny hasičů ze stanic Zlín a Kroměříž. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že muž je nezraněn a ve výšce okolo třiceti metrů,“ sdělila mluvčí. 

„Zásah komplikoval špatně dostupný terén. Hasiči tak museli techniku přinést ke stromu, na kterém muž visel," uvedla mluvčí. Jeden z lezců vyšplhal za paraglidistou a spolu s dalšími kolegy muže spustil na zem dolů.

Podobný případ se stal v pátek u Milenova na Přerovsku. Hasiči tam třiatřicetiletého paraglidistu sundávali zhruba z desetimetrové výšky. I on vyvázl bez zranění. Muž v teplotách pod bodem mrazu uvízl s padákem ve větvích stromu zhruba na tři čtvrtě hodiny, než si ho všimli lidé projíždějící po dálnici. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání