Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Příspěvky si píšu sama“ vysvětluje Greta (17). Chyba facebooku ale ukázala na tátu

Autor: sova - 
14. ledna 2020
21:59

Greta Thunbergová zodpověděla otázky, které se vyrojily poté, co se provalilo, že příspěvky na facebookové stránce klimatické aktivistky upravoval i její otec Svante. Příčinou byla bezpečnostní chyba facebooku, díky které se několik hodin dala zobrazit historie úprav jednotlivých příspěvků včetně účtů s administrátorskými právy.

Jak se ukázalo, kromě jejího otce Svante Thunberga stál za některými příspěvky na stránce sedmnáctileté Grety i indický klimatický aktivista Adarsh Prathap.

Švédka uvedla, že i přesto si stojí za tím, že všechny příspěvky na její facebookové stránce psala sama. Konstatovala, že ke zveřejnění některých článků a odkazů použila i osobní facebookový profil svého otce.

Greta: Osobní facebook mít nechci, proto píšu od táty

Prathap podle Thunbergové na stránce údajně uveřejňoval pouze texty, které předtím publikovala na jiných sociálních sítích - twitteru a instagramu. Aktivistka také prozradila, že právě Prathap byl zakladatelem její facebookové stránky, tudíž primární administrátorská práva má jako původní správce on.

Příspěvky na oficiální facebook Grety Thunbergové byly vkládány účtem jejího otce a indického klimatického aktivisty. Odhalila to chyba facebooku Příspěvky na oficiální facebook Grety Thunbergové byly vkládány účtem jejího otce a indického klimatického aktivisty. Odhalila to chyba facebooku | Archiv Blesku

„Někteří lidé se mě ptají, kdo tuto stránku spravuje. Zaprvé, od loňského jara používám facebook pouze k přepisování toho, co píšu na mých účtech na twitteru a instagramu. Protože jsem se rozhodla, že svůj osobní facebook mít nechci (dříve jsem ho měla, ale zjistila jsem, že to není pro mě), používám k repostování obsahu účet svého otce Svanteho. Je to z toho důvodu, že ke spravování facebookové stránky nějaký účet potřebujete,“ vysvětlila v jednom ze svých příspěvků.

Ke své oficiální stránce se „připojila“ později

„Zbytek textů, který se sdílí na facebooku a původně pochází z twitteru nebo instagramu, uveřejňuje ten, kdo založil facebookovou stránku s názvem Greta Thunberg dlouho předtím, než jsem věděla, že existuje. Jmenuje se Adarsh ​​Prathap a žije v Indii.“

„Protože si spousta lidí myslela, že jde o mou oficiální stránku a obsah na ní moderuji já osobně, zeptala jsem se Adarshe, zda bych se na jejím spravování mohla podílet a on souhlasil. Všechny texty zveřejněné na mé stránce na facebooku jsem ale samozřejmě napsala já,“ vysvětlila mladá Švédka a osobnost roku 2019 podle amerického prestižního časopisu Time.

krdassaneda ( 15. ledna 2020 21:32 )

A vypadne ji šulínek.

zada ( 15. ledna 2020 09:31 )

Gréto, vrať se do školy.... uděláš nejlíp. Plesku, kde bude slovo Gréta, tak to už nebudu ani číst....

karambol ( 15. ledna 2020 08:27 )

i náš živnostník spíš podvodník jelito Minář je podobný retard žijicí s blbostí ovcí!!a že si žije velmi dobře dokláda novinář! má dvě konta jedno pro sebe a pět kuřbuřtu manažeru kteří si vyplácí obrovské platy! Dotují je nezis­kovky,­akti­visti,­opozi­ce,kmot­ři,So­res všem by se hodilo zbavit se vynikajicího Babiše jediná překážka k příjmání uprchlíku Minář s Bartošem připravují plán na tisíce migrantu a opozice na rabo­vání,­tune­lová­ní!! vše je doloženo muřete si to zjistit pokud se jmenovaná pakáž jelit­,uda­vaču,­kmotru dostane k moci poznáte zlo!!

karambol ( 15. ledna 2020 08:10 )

ubohé retardované jelito zneuživané rodiči aktivisty!! zneužita pro peníze!!

iFender ( 15. ledna 2020 07:00 )

Lhani Made in Sverige.Politici tam lzou lidem do oci co se tyce migrantu.Statistika kriminality je zfalsovana a to v zemi ,ktera byla vzor pros­peri­ty,so­cial­niho citeni a velmi nizke kriminality.Dnes? Pfui Teufel !

Zobrazit celou diskusi