Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další hrozivý výbuch bytového domu! Stačila jen jedna malá jiskra!

Autor: yks - 
17. ledna 2020
20:35

Plné ruce práce měli slovenští hasiči, které dosud v paměti děsí nedávná tragická exploze paneláku v Prešově! V Bratislavě totiž po výbuchu hořlavé látky došlo k dalšímu požáru bytového domu. Tentokrát naštěstí jeho bilance nebyla tak tragická jako v případě Prešova.

Značné škody a pět zraněných osob si vyžádal požár, ke kterému došlo na Starém Městě v Bratislavě. V poledne tam neopatrný muž zřejmě manipuloval s bandaskou plnou ředidla a jiskra z elektrického zařízení způsobila výbuch a následně i požár!

To pro slovenskou tiskovou agenturu TASR naznačilo také Operační středisko Hasičského a záchranného sboru (HAZZ). „Podle prvotních informací mělo jít o výbuch plynu, ale nejnověji se jako důvod skloňuje práce modeláře s ředidlem,“ uvedlo.

Několik minut poté, co vyšlehly plameny, dorazily na místo záchranné složky a začaly evakuovat vyděšené obyvatele a bojovat s běsnícím živlem. Ten se jim naštěstí podařilo dostat pod kontrolu a zabránili také ztrátám na životech.

Exploze bytového domu všechny vyděsila s ohledem na nedávnou tragédii v Prešově, při které na začátku prosince při výbuchu plynu a následném požáru panelového domu zahynulo patrně až 8 lidí a desítky dalších byly zraněny. Dům bylo následně nutné úplně zbourat. 

Video  Výbuch paneláku v Prešově  - CCTV/Facebook
Video se připravuje ...

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání