Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Návaly bahna odnášely i auta. Sesuv půdy v Brazílii usmrtil šest lidí

Autor: ČTK, tsv - 
19. ledna 2020
08:37

Při záplavách a sesuvech půdy, které vyvolaly přívalové deště, zahynulo na jihovýchodě Brazílie šest lidí. Informovala o tom v noci na neděli agentura AFP s odvoláním na místní hasiče. Na snímcích zveřejněných na sociálních sítích bylo vidět, jak se ulice brazilského státu Espírito Santo změnily v řeky a jak voda plná bahna odnáší automobily. Na jednom ze záběrů voda dosahovala téměř po střechu benzinové pumpy.

Tři lidé zemřeli ve městě Iconha a další tři ve městě Alfredo Chaves. Dvě z obětí byli postarší lidé, kteří přišli o život, když jejich dům zavalil sesuv půdy.

Podle místních představitelů ve městě Alfredo Chaves za pouhých 24 hodin spadlo takové množství srážek jako běžně za celý leden. Starosta Iconhy médiím řekl, že ve městě byly zničeny téměř všechny obchody.

V dubnu 2019 na svém twitterovém účtu sdílel server ABC News video zachycující podobnou povodeň způsobenou přívalovým deštěm. Video sdílel s komentářem: „Nejméně deset lidí zemřelo v Brazílii po tom, co silný déšť způsobil nebezpečné povodně v Rio de Janeiru, voda se řine mezi auty a vylamuje stromy, školy byly uzavřeny.“

 

Zobrazit celou diskusi