K požáru na severu Rokycanska vyjelo 11 jednotek v neděli těsně před 23. hodinou. „V době příjezdu první jednotky byl již objekt požárem zcela zasažen,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar a dodal: „Uhořelo na 300 chovných prasnic a 1300 selat. Škodu hasiči předběžně odhadují na 35 milionů korun.“

Hasiči se proto zaměřili na ochranu okolních budov, uchránili tak majetek za 70 milionů korun. Požár dostali pod kontrolu zhruba hodinu po půlnoci, dosud ale není zcela uhašen.

Na pondělí povolal velicí důstojník na místo dron, aby bylo možné požářiště zdokumentovat a zkontrolovat. Drony plzeňské městské organizace Správa informačních technologií jsou od loňska součástí integrovaného záchranného systému v kraji.

Zasedá krizový štáb

„Je to neštěstí. Hlavně, že nedošlo k újmě na lidských životech. V Rokycanech na městském úřadu je svolaný krizový štáb, a tam se budou věci řešit. Víc k tomu teď neumím říct,“ uvedl Petr Saro, předseda představenstva postižené firmy Integro a.s. Kladruby, která patří do pražské skupiny Tekro, jež se zabývá chovem dojnic, prasat i drůbeže i zpracováním masa.

Podle Sara i hasičů bude štáb rozhodovat o likvidaci následků požáru i uhořelých zvířat.

VIDEO: Starostka Vejprt o tragickém požáru v domově pro mentálně postižené muže: Hořet začalo v jednom z pokojů.

Video
Video se připravuje ...

Starostka Vejprt o požáru: Hořet začalo v jednom z pokojů Blesk.cz - Kateřina Moravcová