O vstupném rozhoduje zoo sama, radní v pondělí její plánovaný krok vzali na vědomí. Podle dokumentu, který projednali, se cena vstupenek nezvýšila od roku 2012 a od té doby byla otevřena řada velkých i menších expozic. To podle zoo společně se zvýšením množství činností, které se od ní očekávají, vedlo k navýšení nákladů na provoz zahrady.

Dokument dále uvádí, že zoo je v současnosti v mezinárodním srovnání velmi levná a vstupné nedosahuje ani poloviny toho, kolik stojí například v zahradách v Lipsku nebo Amsterdamu. „Jsme dokonce levnější než v Budapešti," uvedla zoo. Podle interního šetření zahrady návštěvníky od návštěvy více než cena vstupného odrazují jiné problémy, například s dopravou, parkováním nebo dlouhé fronty.

Peníze na dobrou věc

Kromě toho vedení Prahy dnes podle Hlubučka schválilo navýšení příspěvku z každé vstupenky na programy pro záchranu zvířat ve volné přírodě. Praha nedávno schválila, že pošle 160.000 korun ze vstupného australské organizaci Bushfire Emergency Wildlife Fund, která provozuje zoo v Melbourne. Peníze půjdou na pomoc při záchraně divokých zvířat při rozsáhlých požárech, které Austrálii postihly. Zoo na stejný účel uspořádala veřejnou sbírku, ve které se zatím vybralo 6,166.086 korun.

Do pražské zoologické zahrady loni zavítalo 1,456.526 návštěvníků. O více než 8000 lidí tak padl její dosavadní rekord z roku 2016. Poprvé se návštěvníkům otevřela 28. září 1931. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

Fotogalerie
11 fotografií