Nadšená běžkyně je ryzí amatérkou. „Nechtěla jsem být nikde organizovaná, přestože mi dlouhé závody vždycky šly,“ svěřila se paní Jana, která jezdí na závody až z Prahy. Když měla před padesátkou, přišla k nám vlna extrémních závodů, které rychle získaly na popularitě. „Miluji Beskydy, tak jsem na extrémní akce začala jezdit i tam,“ řekla paní Jana.

Účastnila se všech devíti ročníků zimního horského maratonu LH24. Během něj musí za 24 hodin běžci zdolat v těžkém terénu co největší počet výstupů na Lysou horu, královnu Beskyd. Jeden okruh přitom měří necelých 12 km.

Brutální podmínky

Jana Jindrová to o uplynulém víkendu zvládla čtyřikrát. Nad nedělním ránem se za tmy s čelovkou drápala nahoru v hustém sněžení, tehdy si spočítala, že pátý okruh už vzhledem k podmínkám nestihne.

„I tak je to 50 kilometrů v nohou s celkovým převýšením 3200 metrů. To je slušné,“ usmála se. Na zdejší závody se ráda vrací i kvůli atmosféře. „Nepotkáte tady žádné bručouny, pohoda je na trati i v zázemí,“ pochvaluje si. Letos Janu za vytrvalost a oddanost beskydským horským závodům ocenili organizátoři dárkem. Kromě ní se na trať letošního ročníku vydalo na 1050 běžců.

Už zvládla i 60 km

V prvním ročníku, kde byly okruhy kratší, se Janě povedlo pokořit i šest okruhů na Lysou horu a zpět, takže v nohou měla i 60 kilometrů za den. To je na amatérskou turistku v jejím věku více než slušné!

VIDEO: Sestřih ze závodu Pražské schody 2018

Video
Video se připravuje ...

Sestřih ze závodu Pražské schody 2018 Jiří Marek, hudba: Eye Kevin MacLeod (incompetech.com)