Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Školák (11) na Děčínsku vytvořil smrtící past! Rodině zabarikádoval únikovou cestu

Chlapec (11) prý založil v domě požár: Od tragédie chybělo málo! (Ilustrační foto)
Chlapec (11) prý založil v domě požár: Od tragédie chybělo málo! (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: VaB - 
23. ledna 2020
10:28

V malém městě na Děčínsku se schylovalo k ohromné tragédii! Teprve jedenáctiletý chlapec uprostřed noci rozdělal v domě oheň a zabarikádoval dveře. Pak odešel na nádraží. Případem se zabývá kriminálka.

Ústečtí hasiči se ve středu půl hodiny po půlnoci dozvěděli o požáru rodinného domu. O případu informovaly internetové stránky Deníku. „Dvě jednotky dobrovolných hasičů vyjely k požáru v rodinném domě,“ uvedl pro Deník mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Dodal, že před příjezdem jednotek na místo byl požár uhašen, hasiči tak pouze dohašovali. 

Chtěl vytvořit smrtelnou past?

Podle informací Deníku stojí za požárem teprve jedenáctiletý chlapec! Ten prý rozdělal oheň na čtyřech různých místech v domě. Postupně začala hořet sedačka a oblečení. Když už v domě hořelo, zabarikádoval chlapec východ z domu a odešel! Požár mohl dopadnout skutečně tragicky. Chlapec pak odešel na nádraží. Cestou ho ale zadržela policie.

K neštěstí chyběl jediný detail

Rodinu, která v té době spala, probudil až kouř. Naštěstí se dveře, které chlapec zabarikádoval, podařilo jednoduše otevřít. Otevírají se totiž dovnitř, chlapec je ale zablokoval tak, jako by se měly otevírat ven. 

Na místo požáru vyjela i záchranná služba. „Do rumburské nemocnice jsme kvůli nadýchání kouřem převezli k dalšímu ošetření ženu a dvě děti,“ uvedl pro Deník její mluvčí Prokop Voleník. 

Starostka městečka uvedla, že je dům po požáru obyvatelný, nabídla ale pomoc. „Pokud to bude potřeba, jsme připraveni pomoci. Například s nějakým odklízením škod,“ sdělila.

O případ se začala zajímat i policie. Žhářství si do své kompetence podle mluvčí Aleny Bartošové převzali krajští kriminalisté. „Nyní v dané věci probíhá šetření včetně úkonů k objasnění celé události. Vzhledem k okolnostem a počátku šetření nebudeme zveřejňovat žádné informace,“ dodala pro Deník Bartošová. 

latecia ( 23. ledna 2020 12:58 )

Jj tohle delaj psychopati a sociopati pokud neni po jejich a chteji se mstit.
Smrada utratit jinak to zpusobi dalsi skody , naklade vejce..

dylina ( 23. ledna 2020 12:50 )

Milující rodiče chlapečkovi jistě odpustí...

fido2 ( 23. ledna 2020 12:11 )

Třeba dostával a tohle byl jen důsledek, kdo ví....

aquarie ( 23. ledna 2020 11:53 )

Co s takovym ditetem, ktere neni trestne zodpovedne a pokusi se vyvrazdit vlastni rodinu. Nocni mura rodicu.

erikcom ( 23. ledna 2020 10:58 )

No bože tak si chtel zahrat nejakou hru jak na pc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání