Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Původ smrtelného koronaviru odhalen? Za epidemií zřejmě stojí speciální polévka z netopýra!

Autor: rc - 
23. ledna 2020
20:07

Smrtelný koronavirus se začal šířit čínským městem Wu-chan. Město se ze dne na den ocitlo v karanténě a vláda naléhá na lidi, aby ho neopouštěli, ve snaze zabránit šíření nebezpečného viru. Vědci se snaží zjistit, co je jeho původem. Možným viníkem, kterého označili, byla místní specialita, a to polévka z netopýrů! Ovšem čínské úřady informovaly, že virus může pocházet i z dalších zvířat, jako jsou koaly, krysy, hadi, mloci či pávi! Všechna tato zvířata byla nabízena na tamním trhu na maso!

Městem Wu-chan, které leží ve střední Číně, se začal šířit smrtelný a vysoce nebezpečný koronavirus. Tamní úřady uzavřely město do karantény. Byla zastavena letecká doprava a úřady nařídily lidem, aby neopouštěli město, a předešlo se tak dalšímu šíření. Ovšem podle informací britského deníku Daily Mail byly tou dobou virem již nakaženy stovky lidí nejen v Číně, ale také v Jižní Koreji, Japonsku, Thajsku, a dokonce i ve Spojených státech.

Příznaky nemoci jsou podle informací britského deníku Dail Mail podobné zápalu plic či viru SARS, který se na lidi přenáší ze zvířat. Vědci proto přišli s informací, že virus by mohl mít původ v lokální kulinářské specialitě, která je velice oblíbená ve městě Wu-chan.

Tamní obyvatelé a turisté si rádi pochutnávají v tamních restauracích na polévce z netopýrů! Snímek polévky se začal šířit po sociálních sítích. Na fotografii je vidět, jak ve vývaru plave celý netopýr! „Přenášečem koronaviru ve městě Wu-chan by mohli být netopýři, ale mezi netopýry a lidmi by mohl existovat neznámý prostředník,“ uvedli v prohlášení vědci podle informací Daily Mirror.

To, zda smrtelný, rychle se šířící virus opravdu pochází z netopýrů, není potvrzeno. Čínské úřady ale připustily, že epidemie mohla vypuknout na tamní tržnici! Našly se tam stovky divokých zvířat, která byla prodávána do místních restaurací, kde byla připravována jako speciality!

Na trhu byli objeveni v klecích a v hrozných podmínkách živí hadi, koaly, krysy, vlčata, pávi, mloci, krokodýli i lišky! Koala na tamním trhu byla k dostání za v přepočtu pouhých 230 Kč! „Jen se podívejte blíže na tu nabídku virových divokých zvířat. Oni dokonce jedí koaly!“ napsal na čínskou sociální síť jeden z uživatelů. „Neexistuje snad nic, co by Číňané nejedli,“ dodává další uživatel. Podle odborníků je tedy možné, že virus se mohl objevit i v Austrálii.   

Více o původu koronaviru čtěte ZDE >>>

Více o přenosu nemocí ze zvířat na člověka čtěte ZDE >>>

Karel Barto ( 16. března 2020 15:43 )

,,To je hnus, Velebnosti!'' a ,,chce se mi zvracet!'' tak krásná zvířata a oni je jedí... Proto se tato zvířata ve zbytku světa nejedí, protože jsou velkými přenašeči nemocí, proti kterým nejsme imunní. Do teď jsem si myslel, že jedí jenom psy ale dnes rozumím jejich zvrácenému myšlení.

hafatko29 ( 7. března 2020 05:25 )

Je to neskutečné, co všechno jedí. Hlavně ať to nešíří k nám a do dalších států. A to se ještě cítí uražení a říkají, že toto onemocnění od nich není.

jasnovidec01 ( 13. února 2020 12:49 )

nikdo se nemůže divit že chytnou nějakej saj.rajt ,dobře jim tak ...to je lidská spravedlnost, ale ať to nešířej sem k nám hov.ada x

latecia ( 1. února 2020 13:47 )

Snad kazdy idiot vi ze divoka zvirata maji v sobe nemoce, napr lisky nekolik vcetne vztekliny. Byla to jen otazka casu kdy se ty jejich trznice s polomrtvou zveri vyjmou kontrole...ackoli mam Cinu rada v tomhle jsou hloupi burani.A to zerou dokonce i opici mozky a top smetanka mozky lidskych novorozenat.

Doufam ze se dostatecne pouci a vsechny tyhle trhy zavrou bo se nekdo jednou nasere a vybombarduje jim to tam vsechno!

tarrica ( 26. ledna 2020 11:59 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání