Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vypadávaly mu kosti z těla, chtěl zemřít: Bojovník a hokejista Zdenda „Šafi“ se tajně oženil

Autor: chal - 
27. ledna 2020
05:01

Bývalý kapitán české sledge hokejové reprezentace Zdeněk Šafránek (37) se před rokem dozvěděl, že se díky operaci konečně zbavil zákeřné proleženiny (dekubitu), kvůli které musel dlouhé měsíce brát opiáty, a dokonce přemýšlel o sebevraždě. Od té doby se všechno v jeho životě zase vyvíjí tím správným směrem. Zdeněk může znovu sportovat, zahrál si na mistrovství světa a v sobotu se oženil se svou životní partnerkou Kateřinou. Právě jí a dětem chce nyní vynahradit, co kvůli sportu zameškal.

Z nuly na sto, možná dokonce na sto padesát! Tak by šel shrnout vývoj v životě Zdeňka Šafránka od operace dekubitu z konce roku 2018. Lékaři mu tehdy zacelili hnijící díru v noze, kterou se do těla mohla dostat infekce.

Zdeňka tak doktoři zachránili před otravou krve a prakticky jistou smrtí. Dlouhých šest měsíců sportovce trápily bolesti a silné křeče, kvůli kterým musel přerušit kariéru a každý den brát opiáty. Šlo o období, kdy Zdeněk podle svých slov často myslel na sebevraždu.

 „Zasnoubili jsme se před víc než dvěma lety," řekl Zdeněk Šafránek pro Blesk s tím, že jistou dobu neměl kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím na ženění ani pomyšlení. Když se ale jeho stav po operaci proleženiny rapidně zlepšil, vše začalo dostávat jasnější kontury.

„Pořád jsme to plánovali, plánovali, až jsme se jednoho dne rozhodli, že to uskutečníme. Bylo to bez lidí, byl jsem tam jen já, Kačka, svědci a oddávající,“ popsal Zdeněk komorní obřad se ženou, která mu pomohla překonat nejtěžší období jeho života.

Své působení ve sledge hokejové reprezentaci Zdeněk, bývalý kapitán, ukončil po povedeném mistrovství světa v Ostravě, kde národní tým obsadil čtvrté místo. „Loučení bolelo, pořád bych na to měl. Ale už chci fungovat hlavně s rodinou,“ vysvětlil Šafránek Blesku. I když pověsil reprezentační dres na hřebík, sledge hokej hraje dál za pražskou Spartu. Kromě toho se věnuje i para boxu.

adamsat ( 27. ledna 2020 10:14 )

asi tak .. jako preju mu fajn zivot a nikdo mu asi nezavidi, na stranu druhou tech vozickaru je dalsich mraky, co maj minimalne stejny zdravotni potize a o tech tu neni ani slovo ..

Zobrazit celou diskusi