Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sníh a led zmrazil Prachaticko: Na silnici u Vimperka se vzpříčil kamion

Na Prachaticku havaroval kamion.
Na Prachaticku havaroval kamion.  (Autor: ČTK)
Aktualizováno -
28. ledna 2020
20:25
Autor: ČTK - 
28. ledna 2020
18:14

Po nehodě kamionu a kvůli hustému sněžení je neprůjezdná silnice I/4 mezi Vimperkem a Korkusovou Hutí na Prachaticku. Zavřená bude pro nákladní auta pravděpodobně do půlnoci. 

Zledovatělá byla v úterý kolem 18:00 silnice II/141 mezi Prachaticemi a Libínským Sedlem, silničáři jí už ale upravili. ČTK v úterý po 20:00 řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Nehoda na silnici I/4 se stala po 17:00. Nákladní auto se na silnici vzpříčilo. „Kamion si prorazil nádrž. Nafta je přečerpaná, čekají na odtahovou službu. Osobní auta se protáhnou. Problém je, že je kamion přes mostek, takže je ve vzduchu," řekl Bajcura. Podle silničářů je vedle místa nehody parkoviště, kam se budou snažit nákladní vůz odtáhnout.

Na Prachaticku vpodvečer hustě sněžilo, vznikala námraza v okolí Prachatic i Strážného. Silničáři tam nasadili veškerou techniku: traktory, sypače i nakladače s drtí, kterou dávali pod kola kamionů. „Máme to tam prosolené. Pořád tam sněží, těžký mokrý sníh, bude to chvíli trvat. Kamiony se pomaličku rozjíždějí," řekl ČTK po 20:00 dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Tomáš Musil.

Na některých místech jižních Čech vanul dnes silný vítr. Hasiči ale dosud zasahovali jen u jednoho spadlého stromu u Vimperku na Prachaticku, řekla ČTK po 20:00 mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání