Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapci (13) na Plzeňsku selhalo srdce po florbalovém zápasu! Oživovali ho diváci

Chlapec (13) před zápasem vypil energy drinky a selhalo mu srdce! Oživovali ho diváci (ilustrační foto).
Chlapec (13) před zápasem vypil energy drinky a selhalo mu srdce! Oživovali ho diváci (ilustrační foto).  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: rc - 
29. ledna 2020
16:29

Záchranáři zasahovali ve Šťáhlavech u Plzně. Po florbalovém zápasu starších žáků tam zkolaboval třináctiletý hráč! Na pomoc chlapci, který byl v bezvědomí, přiběhli diváci, kteří se ho snažili oživit. V resuscitaci posléze pokračovali záchranáři, kterým se nakonec chlapce podařilo přivést zpět k životu. K selhání srdce mu patrně mohly dopomoci i energy drinky, které před zápasem vypil!

Předminulý víkend se přišli podívat rodiče, přátelé a fanoušci florbalu na zápas starších žáků, který se konal ve Šťáhlavech u Plzně. Zatímco samotný zápas proběhl bez problémů, dramatické chvilky nastaly po něm. Jeden z hráčů, který zápasil za družstvo z Karlových Varů, zkolaboval. O případu informoval zpravodajský web TN.cz.

Podle informací TN.cz na pomoc bezvládnému chlapci přiběhli diváci, kteří začali s resuscitací. Ovšem marně. Chlapce se podařilo oživit až poté, co na místo přijeli záchranáři.

„Kvůli kombinaci několika faktorů, mezi nimiž bylo i požití energy drinků, došlo k upadnutí do bezvědomí u mladého hráče z družstva Karlových Varů," napsala o incidentu z 19. ledna na svých stránkách Florbalová škola Plzeň. Později ale informace ze stránek stáhla.

Po prvním výboji se hocha nepodařilo oživit, situace byla vyhrocená. „Na místo dorazily tři posádky profesionálních záchranářů včetně naší letecké záchranné služby. Stav byl kritický,“ řekla lékařka.

Svědci navíc měli uvést, že chlapec před zápasem vypil dva energetické nápoje.  „Je pravda, že volající se nám o konzumaci energetických nápojů zmínili, v tu chvíli pro nás ovšem byla klíčová resuscitace chlapce,“ uvedla mluvčí plzeňské záchranky Mária Svobodová.Pití energy drinků v mladém věku může podle něktrých studií vážně poškodit zdraví. 

Chlapec nadále zůstává pod dohledem lékařů. „Tento týden jsme ho převáželi z Plzně na specializované pracoviště do Prahy,“ řekla pro TN.cz mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání