Ve čtvrtek bude převládat velká oblačnost – bude oblačno až zataženo, na severu a severovýchodě území s deštěm nebo přeháňkami. Srážky budou zpočátku dne od 600 m sněhové, postupně se hranice sněžení zvedne do nadmořské výšky 800 m nad mořem. Noční teploty budou klesat na 2 až -2 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 4 až 8 °C. Foukat bude mírný až čerstvý jihozápadní vítr o rychlosti do 45 km/h.

Sledujte příchod deště a sněhu na radaru Blesku

Video
Video se připravuje ...

Počasí na víkend na konec pololetí Dagmar Honsová

Pololetní prázdniny budou přepisovat tabulky teplotních rekordů

V pátek 31. ledna ukáže teploměr neuvěřitelných 13 °C! Očekávají se tak teplotní rekordy. Obloha bude oblačná až zatažená, očekáváme občas déšť nebo přeháňky, pouze na vrcholcích hor to budou srážky sněhové. Noční teploty budou na 4 až 0 °C, během noci se ale bude oteplovat, a tak kolem 7. hodiny ranní v Čechách naměříme až 8 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C. Foukat bude mírný až čerstvý severozápadní vítr s nárazy o rychlosti až 60 km/h.

Začátek února bude jarní

Začátek února přinese výrazně nadprůměrné teploty, které budou odpovídat přelomu března a dubna. V sobotu bude oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť. Noční teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C. Foukat bude mírný až čerstvý jihozápadní vítr o rychlosti do 70 km/h.

Ani neděle nepřinese méně oblačnosti – bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty se zastaví na 8 až 4 °C. Nejvyšší teploty teploměry ukáží 7 až 11 °C. Foukat bude mírný až čerstvý jihozápadní vítr s nárazy o rychlosti do 65 km/h.

Teplý leden v Praze
Autor: Blesk:Jakub Poláček

Jarní prázdniny startují s nejméně sněhem od roku 2014

Výrazně nadprůměrné teploty budou pokračovat i počátkem nového týdne. To startují jarní prázdniny – na horách ale bude nejméně sněhu od roku 2014. Citelné ochlazení přinese polovina pracovního týdne- odpolední teploty se budou pohybovat jen lehce přes nulu. A sněžit bude postupně od středních poloh.

Fotogalerie
26 fotografií