Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hromadná nehoda na D10: Havarovalo 15 aut! Řidiči se ztratili v hustém kouři?

Aktualizováno -
2. února 2020
15:21
Autor: ČTK, lm, VaB - 
1. února 2020
20:41

Na 66. kilometru dálnice D10 poblíž Březiny na Mladoboleslavsku v sobotu večer havarovalo 15 vozidel. Provoz ve směru na Prahu se podařilo obnovit před 21:30, provoz na Turnov byl obnoven v neděli ve dvě hodiny ráno. Vyšetřování hromadné havárie pokračuje, řidiči mohli ztratit orientaci kvůli hustému kouři z hořících pneumatik. 

Při sobotní hromadné nehodě vznikla podle odhadů škoda zhruba tři miliony korun. Provoz ve směru na Prahu byl obnoven už před 21:30, ve směru na Turnov až v neděli po 2:00, tedy přibližně po šesti hodinách.

Hasiči na místo vyslali evakuační autobus z Mladé Boleslavi pro lidi z havarovaných vozů. „Účastníků nehody je zhruba přes 30,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Podle ní pod mostem u dálnice hořely pneumatiky. Hustý kouř mohl způsobit, že řidiči náhle ztratili orientaci.

Havarovaných vozů bylo 15, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Podle dřívějších informací to bylo více než 20 aut. Podle záchranářů se při nehodě zranilo osm lidí. Ve všech případech jde o lehké zranění, řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby v Libereckém kraji Michael Georgiev. Záchranáři na místě měli tři posádky z Libereckého kraje a jednu ze středních Čech. Podle Georgieva tři zraněné odvezli na traumatologickou ambulanci liberecké nemocnice, dva k ošetření do nemocnice v Jablonci, jednoho do Turnova a dva do Mladé Boleslavi.

„Pravděpodobnou příčinou hromadné dopravní nehody je pálení pneumatik u mostu, kdy hustý dým a černý kouř ztížil viditelnost na tělese dálnice,“ potvrdila na twitteru Policie ČR. „Zjišťujeme svědky a osoby, které by s tím mohly mít něco společného, zatím žádné pátrání neprobíhá,” řekla pro Noviniky mluvčí policie Michaela Richterová. 

Video  Hromadná nehoda na D10: Přes 25 aut v sobě! Dálnice stojí, na místě je evakuační autobus.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Tara-Tara ( 2. února 2020 16:35 )

tak tebe bych tak chtel potkat....13o km/hod.je peknych, jen to musis mit v paži a ne vsude to tak pustit....z tveho prispevku nejak chapu, ze je o strach se s tebou nekde potkat

slovan1954 ( 2. února 2020 12:12 )

Smutná pravda!!

onanym01 ( 2. února 2020 10:19 )

VZPOMENME SI NA PADESATA LETA JAK V ČESKOSLOVENSKU S NASIMI LIDMI ZACHAZELI. A NEJVICE TO ODNESLI PRACUJICI OD KTERYCH MELI PODPORU. VZPOMENME SI NA HITLERA. KOLIK MEL OBETI. VZPOMENME SI NA PANI VALKOVOU A URVALKA SE KTERYM SPOLUPRACOVALA. ONA JE NA TO HRDA CO NA TEN PAPIREK UMATLALA. SOUČASNY KOMUNISTICKY REZIM Z NI UDELAL OCHRANKYNI LIDSKYCH PRAV. Z TAKOVE COVZKAZALA VEREJNOSTI, ZE ZA PROTEKTORATU ČEŠI NETRPELI. SFINA V LIDSKY PODOBE. TO NAM VLADNE OPET KOMUNISTA!

.tg.bb ( 2. února 2020 09:26 )

Kdepak, je to jinak, 130 km/h je jen pro slimáky, v Čezku se jezdí vlevo a minimálně 160, rypouš nalepený na nepříteli, blikání, houkání, prostředníčky, ťukání na čelo, někdy i vytasená pistole.
Ale když český hovád přijede do ciziny, sklopí uši.

.tg.bb ( 2. února 2020 09:24 )

Čechínos valí v levém pruhu (prý rychlý pruh pro střelce, co nemusejí nic dodržovat, říká idyjot Huml, a Češi vrní blahem), rypák přilepený na kufru auta před sebou, a pak se diví. No a když přijde hromadné BUM!!!, tak ti, co jedou v opačném směru, čumí, čumí, čumí a fotí, a pak najednou BUM!! a je to i v protisměru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání