„Před deseti lety Petrovi operovali páteř. Ani nevím, kolik mu tam dali šroubů, ale hodně! Záda ho bohužel začala zase pořádně zlobit, pan doktor operaci ale stále nedoporučuje,“ prozradila deníku Aha! Miluška na křtu cédéčka Známé-Neznámé sedmdesátky.

Kromě páteře začala zlobit i kyčel, a tak v létě Petr musel pod kudlu – čekala ho totální endoprotéza. „Několik měsíců se dával do kupy, než si troufl na pódium. Teď už normálně naštěstí koncertujeme, ale mezi těmi vystoupeními chci, aby se Petr šetřil a nikam nechodil,“ netají se Voborníková s tím, že její muž byl také mezi pozvanými na křest.

„Na té desce jsou písničky od několika zpěváků, které dosud ještě nikdo nevydal. Včetně těch našich, takže Petr má z cédéčka radost,“ vysvětlovala zpěvačka. Spálený by tak rád dorazil, jenže ona mu to nedoporučila. „Chtěl přijít, nakonec ale dal na mě. Vždyť i ten transport v autě z Říčan, kde bydlíme, do Prahy je vysilující. Natožpak křest, kde se tu stojí, tu sedí,“ říká starostlivě manželka Spáleného, který zkrátka musí oželet společenský život, když stále touží po tom hrát a koncertovat.

„A to chce. To chceme oba, dělá nás to šťastnými. Na každém koncertě se vždycky modlím, aby to nebylo naposledy, abychom zvládli ještě ten příští. Tak nás to naplňuje,“ nechala se slyšet hvězda Semaforu ze 70. let, která o svého chotě pečuje lépe než jakákoliv prvotřídní zdravotní sestra. „Petr má doma i polohovací postel se všemi vymoženostmi jako v nemocnici. Ta je k nezaplacení,“ dodala.

Fotogalerie
38 fotografií