Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vichřice shodila zastávku na děti: Emička (†4) umírala rodičům v náručí!

Autor: shp - 
6. února 2020
14:26

K šílené nehodě došlo ve slovenské Myjavě. V ulici Staromyjavská srazila vichřice autobusovou zastávku na pětičlennou rodinu, která šla zrovna kolem. Zatímco rodiče a nejstarší dcera (6) zůstali nezraněni, zastávka zranila mladší holčičku, malou Emičku (†4) a chlapce (2). Rodiče neváhali ani sekundu a se svými dětmi v náručích běželi do nemocnice. Dívenku se však zachránit nepodařilo.

„Velmi silný vítr převrátil autobusovou zastávku v okamžiku, kdy okolo procházela pětičlenná rodina. Rodiče a šestileté děvčátko jsou v pořádku, bohužel prostřední děvčátko, které mělo čtyři roky, tragédii nepřežilo,“ řekl webu Pluska.sk ředitel myjavské nemocnice Henrich Gašparík.

Rodinu, kterou postihla nesmírná tragédie, moc dobře zná. Jako gynekolog totiž přivedl na svět všechny tři děti. O to víc ho neštěstí osobně zasáhlo. Podle webu Plus Jeden Deň děvčátko rodičům doslova umíralo v náručí, když s ním spěchali do nemocnice, tam ho ještě asi půl hodiny neúspěšně oživovali. Chlapec skončil se zraněními hlavy.

Babička se z toho zhroutila

Kvůli zraněním byl chlapec vrtulníkem přepraven do bratislavské nemocnice v Kramárech. Jeho stav je velmi vážný, museli ho operovat. Na místo tragédie se přišel později podívat zdrcený dědeček dětí. „Moje manželka se po tom všem zhroutila, leží tady v nemocnici,“ pověděl muž.

Zastávku policie uzavřela páskami a znalec se na místě snažil zjistit, proč se zřítila. Podle místních byla ale tragédie jen otázkou času. „Ta zastávka tam stála asi 30 let. Chodili tam asociálové a nevím, zda vůbec byla někdy konstrukčně kontrolovaná,“ napsal na sociální síti Karol.

Primátor: Zastávka byla udržována

Primátor Myjavy Pavel Halabrín pro TV Markíza řekl, že kovový přístřešek nepatřil mezi nejstarší ve městě. Postavili ho v roce 1993. „Přiznám se, že tato zastávka nás překvapila o to víc, že byla řádně udržována, staralo se o ni,“ řekl Halabrín TV Markíza. Tak či onak, nyní je nebezpečná bouda už minulostí. Již večer v den tragédie byla rozřezána a z místa neštěstí odvezena.

franz ( 6. února 2020 15:06 )

Na první pohled neukotvená. Pan starosta by si určitě tohoto"zabijáka" na zahradu nadal. V každém případě má svůj podíl podíl za zabití tohoto, jistě krásného dítěte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání