V pátek bude polojasno až oblačno, během dne na severu až zataženo a místy sněhové přeháňky, v nížinách déšť se sněhem. Na horách napadne do 5 cm nového sněhu. Noční teploty budou klesat na 3 až -1 °C, na jihozápadě bude jen kolem -4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C, na jižní Moravě bude až 8 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Víkend přinese mrazivá rána

Méně oblačnosti bude hned v sobotu – očekáváme polojasno až oblačno, po ránu pozor ojediněle na mlhy nebo nízkou oblačnost. Mlhy mohou být i mrznoucí. Noční teploty budou klesat ke -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C. Foukat bude mírný, během dne na horách až čerstvý jihovýchodní vítr.

Sledujte srážky na radaru Blesku

V neděli bude zpočátku dne polojasno až oblačno, postupně od západu očekáváme další přibývání oblačnosti s deštěm. Noční teploty se zastaví na -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí v Čechách na 6 až 10 °C, na Moravě a ve Slezsku bude 4 až 8 °C. Zpočátku dne bude foukat mírný jihozápadní vítr, během dne bude zesilovat na čerstvý o rychlosti s nárazy až kolem 70 km/h.

V novém týdnu v hlavní roli silný vítr

Hned pondělí bude větrné – foukat bude silný jihozápadní vítr o rychlosti 30 až 50 km/h, s nárazy až 95 km/h, v horských oblastech až kolem 110 km/h. Není vyloučené, že se na hřebenech hor rychlost větru v nárazech zastaví až na intenzitě orkánu, tj. 118 km/h. Naposledy v Česku vítr rychlosti orkánu dosáhl 15. listopadu.

Větrná bude celá první polovina týdne. Zatímco v pondělí v odpoledních maximech naměříme až 13 °C, od úterý půjdou teploty mírně dolů – nejčastěji se budou pohybovat mezi 3 až 8 °C a od středních poloh očekáváme postupně i srážky smíšené nebo sněhové. 

 

Fotogalerie
25 fotografií