Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie v dovolenkovém ráji: Při nehodě lodi zemřel chlapec (†12) a šestiletá holčička

Tragédie v dovolenkovém ráji: Při nehodě lodi zemřel chlapec (†12) a šestiletá holčička.
Tragédie v dovolenkovém ráji: Při nehodě lodi zemřel chlapec (†12) a šestiletá holčička.  (Autor: Twitter)
Autor: DH - 
11. února 2020
22:11

Dvanáctiletý chlapec a šestiletá holčička z Ruska zahynuli při srážce dvou motorových člunů na pobřeží thajského ostrova Phuket. Dvacet dalších osob se zranilo.

Úmrtí dvou ruských dětí potvrdila policie na Phuketu, který je každoročně cílem milionů turistů z celého světa a mimo jiné i právě z Ruska.

K incidentu došlo v kanálu, který spojuje dva hlavní přístavy na Phuketu, v pondělí okolo čtvrt na devět večer tamního času. Na jedné z lodí bylo údajně 39 převážně ruských turistů a čtyři členové posádky z Thajska. Patnáct z nich je podle úřadů v kritickém stavu.

Druhou loď provozovala společnost Seastar a podle zpráv z místa neštěstí plavidlo cestovalo do přístavu, kde mělo vyzvednout turisty. Když ovšem v přístavu manévrovalo, srazilo se právě s druhou lodí ALP plnou turistů.

Policie uvedla, že v tuto chvíli stále prošetřuje, kdo je viníkem nehody, která stála život dvě malé děti. Případ mimo jiných šokoval i ruské úřady v zemi. „Srazily se dva motorové čluny. Na palubě jednoho z nich byla pouze thajská posádka, zatímco na druhé bylo 39 turistů z Ruska,“ nechal se slyšet velvyslanec Vladimir Pronin.

„Více než 20 Rusů utrpělo různá zranění v různých stupních závažnosti,“ doplnil s tím, že vyjádřil kondolence rodině dvou dětí, které při nehodě přišly o život.

Zobrazit celou diskusi