Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Spousta sněhu i relax: Kam na parádní lyžovačku ve Štýrsku?

/
  • Kam na parádní lyžovačku ve Štýrsku?
    17. února 2020 ● 11:49

    Štýrsko, někdy přezdívané jako zelené srdce Rakouska, se v zimě zahalilo do bílé. S návštěvou neotálejte – nebudete litovat! S celkem 80 lyžařskými středisky poslouží Štýrsko jako skvělá destinace, kam vyrazit letos na lyže. I pokud máte raději běžky, zimní túry zasněženou krajinou nebo dáváte přednost wellness pobytům, bude pro vás Štýrsko správnou volbou.

    Video
    Video se připravuje ...

    Štýrsko Facebook/Steiermark - Das Grüne Herz Österreichs

  • 1.

    Schladming-Dachstein

    Region Schladming-Dachstein je ze všech regionů ve Štýrsku jednoznačně nejznámější. Ať už vyrazíte na běžky, a to třeba do obce Ramsau am Dachstein, která patří k nejoblíbenějším běžkařským destinacím v Alpách, nebo se vydáte na túru - zdejší síť turistických tras čítá 282 kilometrů! Plusem je i výhodná karta pro využívání lanovek.

    Lyžařská houpačka na 4 vrcholech spadající do oblasti Ski amadé propojuje 4 vrcholy, čímž vzniká rozlehlý areál se 123 kilometry sjezdovek. A kdo by chtěl svůj požitek z dovolené umocnit ještě více, může prožít den plný zážitků s balíčkem Ski amadé – made my day. V zimě 2019/2020 nabízí region Schadming-Dachstein 3 varianty – mimo jiné i balíček ski jógy.

    Region Schladming-Dachstein
    Autor: Tourismusmarketing-GmbH/Georg Knaus

  • 2.

    Prázdinový region Murtal

    Oblast řeky Mur je zajímavým dovolenkovým cílem nejen v létě. I v zimě si zde užijete pěší turistiku či túry na sněžnicích. Samozřejmostí jsou krásná lyžařská střediska v Murtaler Gebirge, které zaujmou vynikající kvalitou sjezdovek. Určitě vás překvapí, že se pšeničné pivo pocházející z Murau pyšní titulem mistra světa. Byl jím zvolen minulé léto v Londýně, kde se hodnotilo přes 3.500 piv z více než 50 zemí.

    Pivovar Murau
    Autor: Brauerei Murau / Romana Steiner

  • 3.

    Ausseerland – Salzkammergut

    Tento region vás v zimě naláká lyžařskými středisky Loser a Tauplitz. Ve výšce 1.880 metrů nad mořem se zimním ráji Tauplitz, který je díky své poloze známý skvělými lyžařskými podmínkami po celou sezónu, nachází nejvýše položená horská chata ve Štýrsku. Vydejte se třeba na zimní pěší túru na hoře Loser, ze které si vychutnáte výhledy na pohoří Totes Gebirge, vrchol Trisselwand nebo jezero Altausser See. Další variantou je nenáročný sedmikilometrový okruh z Bad Mittendorfu, který vede zčásti lesem a zčásti po zasněžených loukách. Až si dosyta užijete aktivní den, můžete se ponořit do teplé vody lázní Grimming Therme v Bad Mitterndorfu.

    Ausseerland – Salzkammergut
    Autor: Steiermark Tourismus / Tom Lamm

  • 4.

    HOCHsteiermark

    V oblasti HOCHsteiermark můžete využít sedm skiareálů, ze kterých si vyberou začátečníci i zkušení lyžaři. Každý areál nabízí výhodné dovolenkové balíčky, ve kterých je zahrnuto ubytování na 3 noci a dodatečné služby. V rodinném skiareálu Niederalpl lyžují dokonce všechny děti do 15 let v doprovodu rodiče zdarma. Z Prahy se do regionu HOCHsteiermark dostanete za pouhé 4 hodiny.

    HOCHsteiermark
    Autor: Steiermark Tourismus / Volker Preusser

  • 5.

    Thermen- </script></div></div><a href=

    Odpočiňte si v termálech v oblasti Thermen- & Vulkanland! Na výběr máte hned z několika termálních lázní, například Parktherme Bad Radkersburg, Therme der Ruhe Bad Gleichenberg nebo Therme Loipersdorf. Štýrsko bylo dokonce zvoleno jako top wellness region v Rakousku za rok 2019. Skvělou relaxaci zakončete gastronomickým zážitkem – ochutnejte třeba netrační hlemýždě Mo´Schnäk z bio louky Alexandry Monschein a dejte si k nim jedno z jejích lahodných vín. Navštívit můžete dále krámek Bäcksteffl a s domácími produkty z fazolí jako například fazolovou pomazánkou, marmeládou či čokoládou. Kdo má rád něco ostřejšího, ten jistě ocení nějakou pálenku. Dlouholetou tradici si drží podnik rodiny Göllese v Riegersburgu „Ruothers – House of Whiskey, Gin &  Rum“. Aktuálním projektem je Old Plum – tmavý rum s jemnou ovocnoou chutí a výrazným švetskovým aroma.

    Thermen- & Vulkanland
    Autor: Steiermark Tourismus/Harald Eisenberger
    Fotogalerie
    12 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy