Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamionu na D8 praskla pneumatika a převrátil se do protisměru! Drsnou nehodu natočila kamera

Autor: VaB - 
18. února 2020
11:47

K hrozivé dopravní nehodě došlo v půlce února na dálnici D8. Kamion z ničeho nic přeletěl přes středová svodidla a převrátil se na bok do protisměru. Celý incident zachytila palubní kamera jednoho z protijedoucích řidičů a video ukazuje, že nechybělo mnoho a vše mohlo dopadnout tragicky!

Nehoda se stala 11. února po dvanácté hodině na dálnici D8 ve směru na Německo. Kamion se tu převrátil na bok do protisměru a dálnice musela být na několik dlouhých hodin zcela uzavřena. „Důvodem nehody byla pravděpodobně prasklá pneumatika,“ řekla mluvčí policie Eva Hašlová.   

Jen několik dní po nehodě se na facebooku objevilo video z palubní kamery, na němž je jasně vidět celý průběh nehody. Žlutý kamion jedoucí v protisměru se z ničeho nic rozkymácel, najel na středová svodidla a začal se převracet na bok.  

Ohromné štěstí

Prakticky pod návěsem se v tu chvíli nacházel řidič černého superbu. Řidiči si rychlým manévrem zachránili život. Kamion se pak převrátil přes celou dálnici. Nehoda nebyla vážná, ale několik hodin trvalo odstranění vysypaného nákladu. 

„Ledově klidná hlava v první chvíli. Viděl jsem v dálce lítat bahno, bylo to dřív, než jsem viděl řítící se naklánějící žlutou kabinu samotného kamionu,“ popsal portálu Novinky.cz svůj zážitek Marek Novák.

Řidič v tu chvíli šlápl na plyn, aby měl kam uhnout. „To vše úplně podvědomě. Ve chvíli, kdy na mě ale letěla už samotná korba, jsem na moment zapochyboval a dostal strach, že mě škrtne a následně roztočí, že to nestihnu,“ doplnil s tím, že se podruhé narodil. Z nehody naštěstí vyvázl jen s proraženou pneumatikou.

Mohlo to dopadnout tragicky

„Drsná nehoda. Kdyby řidič superbu včas a rychle nezareagoval, návěs by ho i s autem sešrotoval a řidič by nepřežil,“ řekl Blesku dopravní expert Roman Budský z Platformy Vize 0. Dodal, že je důležité dbát na stav pneumatik. „Podhuštěná pneumatika se rychle přehřeje a může dojít k podobnému incidentu,“ uvedl.

Podle něj se navíc šofér kamionu snažil strhnout řízení do svého pruhu. „Je vidět, že se nehodě snažil předejít. Ale prasklá pneumatika si dělá co chce a pokud člověk nedrží správně volant, nemá žádnou šanci,“ uzavřel Budský. 

Giza ( 18. února 2020 19:32 )

"přeletěl přes středová svodidla" ??? a kde jsou ? těch pár keřů ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání