Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pistole, kulomety i granátomet: Tři muži měli doma arzenál zbraní, policie je obvinila!

Autor: ČTK - 
2. března 2020
13:21

Policie obvinila tři muže ze středních Čech a jižní Moravy z nedovoleného ozbrojování. Podle vyšetřovatelů shromažďovali neuvěřitelné množství zbraní: kromě pistolí také kulomety, či granátomety! Zbraně sbírali, prodávali i vylepšovali. Některé ze zbraní musely být dokonce ihned zlikvidovány!

Podle kriminalistů si jeden z obviněných nejméně od roku 1997 opatřoval střelné zbraně bez potřebného povolení za účelem jejich dalšího prodeje a rozšíření své vlastní sbírky. Zbraně podle kriminalistů získával na burzách v Česku, Belgii a Rusku. „Dále si měl opatřovat znehodnocené zbraně, které za pomoci dalších osob reaktivoval a poté prodával, nebo je uchovával ve větším množství v místě svého bydliště společně s dalšími předměty, které například obsahovaly trhavinu pentrit,“ uvedl mluvčí Národní centrály boje proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Policisté při domovních prohlídkách u tří podezřelých našli přes 10.000 kusů střeliva, sedm granátů, stejný počet kulometů, 12 samopalů, pět pušek, osm pistolí a granátomet. Mezi zadrženými věcmi byly také čtyři tlumiče, 36 náhradních hlavní různé ráže a řada dalších částí k opravám a úpravám střelných zbraní.

„Některé zajištěné předměty byly v technickém stavu, který vylučoval bezpečnou manipulaci, a proto byla nezbytná jejich okamžitá likvidace pyrotechnickou službou,“ řekl Ibehej. Dodal, že mezi zajištěnými zbraněmi byla pistole upravená z původní ráže flobert na ráži devět milimetrů. „Takto upravené zbraně jsou v hledáčku zahraničních bezpečnostních sborů, zejména Velké Británie,“ doplnil Ibehej. Obvinění jsou stíháni na svobodě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání