Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na Slovensku: Lyžař padal 700 metrů, na místě zemřel!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Facebook/Horská služba Slovensko)
Autor: ČTK, VaB - 
8. března 2020
08:14

Tragédie na druhé nejvyšší hoře Slovenska. Lyžař zahynul při sjezdu Lomnického štítu. Muž padal přibližně 700 metrů a utrpěl smrtelná zranění. Totožnost není jasná.

Dosud neznámý lyžař přišel o život při pokusu sjet druhou nejvyšší horu Slovenska, Lomnický štít ve Vysokých Tatrách. Informují o tom slovenská média s odvoláním na horskou službu. Ta totožnost ani národnost muže neupřesnila. Neštěstí se stalo v sobotu, kdy lyžařův pád oznámili horským záchranářům očití svědci, uvedl server Pravda.sk. 

Záchranáři na místě podle televize TA3 zjistili, že muž při pádu dlouhém přibližně 700 metrů utrpěl smrtelná zranění. Tělo přepravili do Starého Smokovce, kde jej předali pohřební službě a policistům.

Sjezd z Lomnického štítu (2632 metrů nad mořem) podle tisku vede na Skalnaté pleso přes Lomnické sedlo, poté podél lanovky po sjezdovce do Tatranské Lomnice. Převýšení 1600 metrů lze při dobrých podmínkách prý sjet i za 20 až 30 minut.

Smrtelná nehoda se stala v sobotu i na polské straně Tater, kde se v oblasti vrcholu Rysy zřítila z velké výšky mladá turistka, napsal list Gazeta Wyborcza na svém webu. Horskou službu přivolali svědci, žena ale utrpěla smrtelné zranění hlavy. Její tělo přepravil vrtulník do Zakopaného. V Tatrách podle deníku platí ve výškách nad 1600 metrů nad mořem druhý stupeň lavinového nebezpečí. V horách vane silný vichr a panuje hustá mlha. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání