Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt Čechů na Dachsteinu: Lavina vzala Dominice bráchu i kamarády! Zveřejnila další zdrcený vzkaz

Autor: chal - 
10. března 2020
19:43

V jednom okamžiku přišla o bratra a několik přátel. Sestra Lukáše R. (†28), který v neděli dopoledne se čtyřmi kamarády zahynul pod lavinou na horském masivu Dachstein, se vyrovnává s obrovskou ztrátou. Mladá žena poslala zesnulým dojemný vzkaz.

Lukáš den před tragédií o plánované cestě psal na facebook. Tou dobou ještě nikdo nemohl vědět, že půjde o jednu z jeho posledních interakcí... „Expedice Dachstein... Počasí dneska nic moc, tak jsme se vyškrábali jen na horskou chatu a zítra už vyleze Oskar a budeme pokračovat,“ napsal Lukáš.

Správce chaty, kde skupina spala, podle svých slov Čechy od cesty zrazoval v sobotu i v neděli, kdy už bylo lepší počasí. Marně. Turisty na strmém svahu smetla masa sněhu, kterou podle rakouských záchranářů zřejmě strhli právě Češi.

Nikdo z pětičlenné skupiny nepřežil. Málokoho tragédie zasáhla tak jako Dominiku R., sestru zesnulého Lukáše. Kromě bratra zemřela i jeho snoubenka Dáša L. (†27) a kamarádi Iveta S. (†30), Marek V. (†46) a Markova nastávající Andrea G. (†37).

Dominika poslala zesnulým několik dojemných vzkazů na facebooku. „Brácho... pořád doufám, že to je zlej sen... Nikdy na tebe nezapomenu,“ mimo jiné vzkázala Lukášovi v noci z neděle na pondělí.

Další dojemnou zprávu zveřejnila zhruba o 24 hodin později, její hlavní adresátkou byla Andrea G. „I tobě patří ten největší dík za všechno, co jsi pro nás všechny kdy udělala, a že toho nebylo málo,“ napsala zdrcená Dominika s tím, že Andrea byla pro přátele takový jejich anděl na zemi. „Doufám, že už teď na nás koukáš a hlídáš nás, protože bez tebe to tu nedáme,“ doplnila Dominika.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání