Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klip českých hasičů baví svět! Na výjezdu kvůli koronaviru to pořádně rozjeli!

Autor: VaB - 
17. března 2020
18:04

Čeští hasiči, policisté a záchranáři zažívají v době koronaviru nepěkné chvíle. Hasiči pomáhají na hranicích, záchranáři kontrolují a zachraňují potenciálně nakažené a policisté do toho střeží uzavřené obce a hranice. Každý ale občas potřebuje upustit páru. Dokazuje to video, které Češi nahráli.

Složky IZS mají kvůli koronaviru plné ruce práce. Hasiči například staví testovací stanoviště, pomáhají na hranicích a doslova zachraňují uvězněné Čechy ze zahraničí. S evakuačním autem pro ně jezdí do Německa i Rakouska. 

 „Od neděle brázdíme s autobusy HZS evropské dálnice a přivážíme české občany zpět do republiky. Už jsme absolvovali 11 jízd do Vídně, Mnichova a Frankfurtu a přepravili více než 300 osob,“ napsali hasiči ze záchranného útvaru na facebooku. 

Video  Hasiči si zatancovali v autobuse. Prý potřebovali upustit páru.  - HZS ČR
Video se připravuje ...

Cesta sama o sobě je dost náročná, nepřidává tomu ani fakt, že celou dobu musejí být oblečeni v ochranných oblecích, přes ústa a nos mají respirátor a k tomu pak ještě brýle. Několikahodinové cesty jsou o to náročnější.

Dvojice hasičů si ji ale rozhodla zpříjemnit. Pustili si proto v autobuse písničku ze známého osmdesátkového hitu Krotitelů duchů a začali tancovat. „Jak vidíte, přistoupili jsme k tomu opravdu zodpovědně, ale také s humorem. I my občas potřebujeme ‚upustit ventil‘ a věříme, že Vám tímto videem alespoň na chvíli zlepšíme náladu,“ dodali.

„Dodržujte hygienická opatření, používejte roušky a myjte si ruce, tak jako my – MÁ TO SMYSL!“ doplnili hasiči na konec. Jak si vyrobit svou vlastní roušku, se můžete podívat na přiloženém videu.  

Video  Rychlou roušku si můžete vyrobit i doma, stačí šátek a dvě gumičky. Podívejte se.  - Sabina Dračková, Blesk Zprávy / hudebnibanka.cz, Oliver Spencer - And Relax
Video se připravuje ...

sigmae ( 17. března 2020 21:42 )

skvělé , lepší než Ein Kessel Buntes za komárů

zdengregr ( 17. března 2020 19:04 )

Kdyby to trvalo 12 vteřin, tak je to dobrý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa