Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Statečná máma (†42) šesti dětí nedávno překonala rakovinu: Nákazu koronavirem nepřežila

Aktualizováno -
31. března 2020
13:47
Autor: jel - 
20. března 2020
17:22

Pro rodinu Sundee Rutterové (†42) z amerického Everettu připravil osud jednu tragickou ránu za druhou. Sundeeini příbuzní se teď musí vyrovnávat s tou zatím nejhorší. Maminka šesti dětí, která nedávno překonala rakovinu, podlehla koronaviru. Děti zůstaly samy, jejich otec totiž zemřel už před několika lety. Rutterová se svými dětmi loučila přes vysílačku. „Nenechali mě ani se mámy dotknout,“ bědoval syn Rutterové, příběh přinesl list Daily Mail. 

„Jsme z toho zničení, překonala rakovinu a prohrála bitvu s koronavirem? To je šílené!" popsala své pocity Sundeeina nejlepší kamarádka Jessica Harrisová. Podle ní se Sundee necítila dobře už 3. března, kvůli dlouhodobé léčbě rakoviny byl její imunitní systém velmi oslaben.

Sundee se domnívala, že by mohla být nakažena koronavirem a šla kvůli tomu k lékaři. Doktor ji však poslal domů s tím, ať zůstane v izolaci.

Matku do nemocnice na počátku března přivezl Elijah Ross-Rutter (20). „Myslela, že má chřipku, nebo tak něco,“ vypověděl Ross-Rutter. Popsal, jak na matku 8 hodin čekal v čekárně. „Vyšetřovali ji v zaplombované ordinaci, všichni měli ochranné oděvy, rukavice, roušky, brýle a štíty. Nenechali mě ji držet za ruku, vůbec jsem si jí nemohl dotknout,“ vzpomínal mladík.

O několik dní později už byla statečná máma převezena do washingtonské nemocnice, kde pak zákeřnénákaze podlehla. „Za čtyři dny jsme byli zpátky v nemocnici, proběhlo tam totéž. Po několikahodinovém vyšetření řekli, že má máma zápal plic a že musí zůstat v nemocnici na pozorování,“ uvedl Ross-Rutter.

„Druhý den ji testovali na koronavirus, byla pozitivní. Umístili ji do izolace, nikdo k ní nesměl. Psala nám zprávy, 12. března nám napsala, že je jí mnohem lépe. Pak ale psát přestala a posílala nám jen různé smajlíky. Hlavně srdíčka, jinak vůbec nereagovala,“ doplnil Ross-Rutter. „V pondělí 16. března nám volali, ať urychleně přijedeme do nemocnice,“ navázal.

Poslední rozloučení přes vysílačku

„Já a moji sourozenci společně s máminou sestrou jsme dorazili do nemocnice, na mámu jsme koukali přes malé okénko. Bezmocně ležela v posteli, věděl jsem, že za chvilku umře. Ujistil jsem ji, že se o všechno postarám. U postele měla vysílačku, slyšela, jak se s ní loučíme. Říkal jsem jí, jak ji milujeme a aby se o nás nebála,“ prohlásil Ross-Rutter. „Byla to supermáma,“ shodli se děti Rutterové.

„Asi nejhorší bylo, že jsme nemohli být přímo s ní, držet ji za ruku. Nevíme ani, jestli vnímala, co jí říkáme,“ Rutterová po sobě zanechala šest dětí ve věku mezi 13 a 24 lety. Od roku 2012, kdy zemřel její manžel, byla samoživitelka. „Byla bojovnice, porazila rakovinu a dávala se dohromady, když se tohle stalo,“ řekla tisku Harrisová.

Starší sourozenci se postarají o mladší

Přestože jsou tři ze Sundeeiných dětí již dospělé, ani pro ně nebude situace jednoduchá. Nejstarší syn (24) se rozhodl opustit vysokou školu, aby se mohl postarat o své mladší sourozence ve věku 13, 14, a 15 let.

Alexis, jedna z dcer tragicky zemřelé Sundee, na maminku na facebooku dojemně zavzpomínala. „Ti z vás, kteří jste znali nebo se někdy setkali s mou matkou Sundee, jistě víte, jak nezištná, odvážná, pracovitá a pečlivá žena to byla," uvedla Alexis. Osiřelým dětem může těžké období alespoň částečně pomoci překonat sbírka na stránce GoFoundMe.com, kde se na jejich podporu vybralo v přepočtu více než tři a půl milionu korun.

Koronavirus v USA

Koronavirus si v USA vyžádal oběti už i v armádě a v politice, na následky nákazy zemřel kapitán Douglas Lin Hickok, uvedl Pentagon. Nemoci podlehl také republikán Isaac Robinson (†44). Počet zemřelých přesáhl hranici 3 tisíc, v USA je v současné době ohniskem nákazy, má nejvíce potvrzených případů na světě, podle bilancí jich je přes 164 tisíc.

offline ( 20. března 2020 17:52 )

Zázrak, matka je bílá, děti černé jako bota !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa