Začněme nicméně dopravou, jejíž regulací se radnice začala zaobírat již v září loňského roku. „Na základě analýzy koncepce dopravy jsme společně s projektantem a odborem dopravy ÚMČ Praha 6 zahájili přípravu doprovodně organizačních opatření, která mají zlepšit dopravní obslužnost,“ uvádí v Lysolajském zpravodaji starosta Petr Hlubuček (STAN).

První změny v rámci přehlednějšího značení byly na přelomu roku učiněny v ulicích Sportovců, v Poustce, Na Cestě, Hluboké, Čábecké a Na Zavážkách. Další by měly nastat. „Dále se věnujeme problematického řešení dopravy okolo základní a mateřské školy.“

Něco pro sportovce i zvídavce

V Lysolajích se aktuálně dokončují práce na stavbě nového fotbalového hřiště i se zázemím Štěpnice. Na hřišti následně bude trénovat i hrát místní TJ Sokol Lysolaje. Otevření hřiště se předpokládalo na konec března, nicméně s ohledem na nynější omezení v důsledku výskytu koronaviru není jisté ani slavnostní otevření, ani kdy na něj poprvé vběhnou fotbalisté.

„Na jaře bude pokračovat revitalizace Denkrovy pískovny pokládkou finálních vrstev umělého trávníku a dalších povrchů, včetně dovybavení minimálního sociálního zázemí pro návštěvníky, zázemí pro správce a skladů pro sportovní potřeby a pro potřeby hasičského sportu,“ informuje dále starosta. Veřejnosti by se pískovna měla otevřít 30. dubna, pakliže bude do té doby odvolán nouzový stav ČR.
Fotogalerie
4 fotografie