Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kus ledu z kamionu jim roztříštil čelní sklo: Odskákal to spolujezdec!

Autor: yks - 
26. března 2020
12:12

Přituhlo a spolu s tím se začaly objevovat nehody, jaké jsou známé spíše z časů třeskutých lednových mrazů. Neuvěřitelný šok musela zažít posádka škodovky ve chvíli, kdy čelní sklo jejich automobilu zasáhl kus ledu z protijedoucího kamionu. 

Policisté uveřejnili další případ nehody způsobené nedostatečným očištěním vozidla od ledu. „V úterý 24. března krátce před osmou hodinou ranní na silnici I. třídy číslo 16 u Nové Paky se o tom osobně mohl přesvědčit spolujezdec z osobního motorového vozidla Škoda Superb,“ napsali na svých webových stránkách ústy tiskového mluvčího jičínské policie Aleše Brendla.

„Posádka osobního automobilu jela v uvedenou dobu ve směru od Nové Paky na Jičín. V klesání za benzínovou čerpací stanicí proti nim jelo nákladní vozidlo Scania s návěsem, které řídil čtyřiapadesátiletý řidič,“ popsal mluvčí. 

Uvedl také, že na nákladní soupravě se tou dobou nacházel poměrně silný led, který se za jízdy uvolnil a dopadl přímo na čelní sklo uvedeného protijedoucího vozidla. Vše muselo být otázkou jediného okamžiku. Při nehodě navíc došlo k lehkému zranění spolujezdce z osobního automobilu.

„Případný alkohol u obou řidičů vyloučila provedená orientační dechová zkouška. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 70 tisíc korun,“ uzavřel Brendl s tím, že se každoročně setkávají s desítkami řidičů, kteří očištění vozidla od sněhu a ledu stále považují za zbytečné.

Na Benešovsku se střetl vlak se sanitkou: Jeden zraněný!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání