Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Koronavirus rozdělil rodinu: Táta se synkem jsou v Česku a máma za nimi nemůže!

Autor: chal - 
27. března 2020
08:59

Ve velmi těžké situaci se kvůli koronavirové krizi ocitla rodina 33leté americké cestovatelky Imani Bashirové. Matka tříletého chlapečka se měla v březnu vydat do České republiky za synkem a manželem, který v Česku pracuje. Kvůli uzavřeným hranicím ale zůstala trčet v Londýně, zatímco její rodina je stále v České republice. Své nejbližší tak neviděla už přes tři týdny.

Americká cestovatelka a Imani Bashirová je zvyklá na ledasco. Během posledních čtyř let navštívila přes 30 zemí a za tu dobu se podle svých slov dostala do mnoha situací. Co 33letá máma tříletého chlapečka prožívá teď, je bezpochyby zatím to nejhorší.

Američanka totiž zůstala trčet v Amsterdamu, zatímco její manžel se synem jsou v České republice. Kvůli uzavřeným hranicím se neviděli už přes tři týdny. O případu informoval server The Huffington Post. 

Imanin manžel koncem února se synkem odcestoval do České republiky, kde si našel práci trenéra týmu amerického fotbalu. Imani za nimi měla ze Spojených států přiletět v březnu. Celosvětová koronavirová epidemie ale rychle zhoršila situaci jak v Americe, tak i v Evropě. Imani se proto snažila sehnat dřívější termín letu, aerolinky ale lety začaly spíše rušit, než přidávat.

Nakonec Imani odletěla z USA 16. března, do Česka se měla dostat s mezipřistáním v Amsterdamu. Právě v nizozemském hlavním městě se také dozvěděla, že se už do České republiky nedostane, protože začal platit dočasný zákaz vstupu cizinců.

„Hodně jsem plakala,” popsala Imani. „Ale když jste na cestě, musíte se rozhodovat rychle. Byl to souboj s časem," dodala žena s tím, že má příbuzné v Londýně. Koupila si proto letenku do Anglie a zamířila k nim.

Manžela se synem vidí každý den díky videohovorům, naživo se ale viděli naposledy téměř před měsícem. Imani nyní dělá vše pro to, aby se s nimi opět shledala co nejdříve. „Klidně budu riskovat život, abych je sem dostala,” popsala Imani. „Teď je to pro mě ta nejdůležitější věc,” uzavřela odhodlaně.