Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Colours of Ostrava v ohrožení? Kvůli koronaviru! Organizátoři doufají, že se uskuteční

Autor: ptt - 
27. března 2020
12:16

Stejný osud jako olympiádu může potkat řadu letních hudebních festivalů. Na největší přehlídku muziky ve střední Evropě – Colours of Ostrava – se ročně sjíždí desítky tisíc lidí z celého světa. Ministr Zaorálek naznačil, že „určitá hygienická opatření budou trvat i nadále“. Organizátoři zatím festival stále připravují a doufají…

„Věřím, že v létě by už mohl být náš život volnější, ale určitý hygienický režim bude určitě existovat. Obávám se, že nebude příznivý pro pořádání velkých mezinárodních festivalů,“ řekl pro aktualne.cz ministr kultury Lubomír Zaorálek.

To je vzkaz, který určitě nepotěší ani pořadatele, ani fanoušky. Jeden z největších hudebních festivalů ve střední Evropě – Colours of Ostrava - je naplánovaný na 15. až 18. července. Přijet by měly takové hvězdy jako The Killers, Twenty One Pilots či Martin Garrixe a desítky dalších.

Zatím připravují

„Situace se stále mění a my doufáme a věříme, že festival se bude moci uskutečnit. Máme ještě čtyři měsíce. Jsme ve spojení i s ostatními pořadateli v Česku i Evropě, všichni zatím své akce připravují bez omezení,“ řekl mluvčí Colours of Ostrava Jiří Sedlák.

Pořadatelský tým festivalu současnou situaci kolem pandemie sleduje a během několika dní dá fanouškům upřesňující zprávy. „Teď samozřejmě držíme palce lidem v přední linii boje proti koronaviru. Doufáme ale, že to festivalovou sezonu příliš neovlivní, jsme připraveni přistoupit na veškerá nařízení ohledně zvýšených požadavků na hygienu a další,“ dodal Sedlák.

Přípravy proto dále běží na plné obrátky, zatím nikdo z umělců kvůli pandemii svou účast na festivalu v Ostravě nezrušil.

Colours of Ostrava není jen hudba

Návštěvníci uvidí inscenaci Amerikánka s Terezou Ramba a Eliškou Křenkovou, soubor Cirk La Putyka se strhujícím novocirkusovým představením ADHD a taneční představení Panoptikum choreografky Lenky Vágnerové.

Popáté také bude do Gongu přitahovat zájemce o rozšíření obzorů a diskuzi Meltingpot. Už ohlášeného průvodce meditací Davida Michieho či spisovatele Roberta Fulghuma doplní performer, básník, dramatik a spisovatel Lemn Sissay a mezinárodní korespondentka CNN Arwa Damon.

VIDEO: The Cure - Friday I'm In Love. Koncertem legendárních The Cure vyvrcholil největší tuzemský festival Colours of Ostrava v loňském roce.

rasheer ( 27. března 2020 17:37 )

To jsou vážně tak blbí?

e.lesanova ( 27. března 2020 15:50 )

Organizátoři zbytečně plýtvají energií i prostředky...jsou dost "mimo" realitu

nikolaev ( 27. března 2020 15:02 )

organizátoři jsou *** jelita!

Lubomír Babáček ( 27. března 2020 12:51 )

Colours of Ostrava je v ohrožení? No, což o to, ale hlavně jsou vážně ohroženy oslavy Velikonoc, nejvýznamnějších křesťanských svátků, což jistě velmi potěší tu neomarxistickou pakáž v celé EU.

pure7 ( 27. března 2020 12:35 )

NAS.RAT A ROZMAZAT...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa