Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tragická nehoda na Rychnovsku: Motorkář se srazil s osobákem, na místě zemřel

Autor: ČTK, ran - 
27. března 2020
20:06

U Čestic na Rychnovsku se v pátek dopoledne srazil motocykl s osobním vozidlem. Jednačtyřicetiletý řidič motocyklu později na následky zranění v nemocnici zemřel. Dvě hodiny byla silnice neprůjezdná.

Motocykl jel ve směru od Čestic na Borohrádek, podle policie v pravotočivé zatáčce zřejmě začal předjíždět nákladní vozidlo. „Pravděpodobně při samotném předjíždění neodhadl vzdálenost protijedoucího osobního vozidla a nestačil se včas zařadit do svého jízdního pruhu. Následně došlo ke střetu motocyklu s protijedoucím automobilem Ford Mondeo Combi,“ uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.

Po střetu vyjel motocykl vpravo mimo silnici na pole, automobil skončil v pravém silničním příkopu, kde narazil do stromu a drátěného ohradníku. „Zraněného motorkáře do nemocnice transportoval vrtulník, kde v odpoledních hodinách zemřel. Ke zranění dalších osob nedošlo," uvedla policie.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Celková škoda přesáhne 210 000 korun. Policisté přesnou příčinu nehody a míru zavinění vyšetřují.

zlymikes ( 27. března 2020 21:38 )

Jawa 150 a později MZ 150, to byly stroje mládí na kterých se člověk učil jezdit. Na vojně pak Jawa 350 a na víc jsem si sáhnul krátce - Harley 600 /1936 se saidou. Te měl ještě za jízdy štelovatelný fofr a nožní spojku. A k mému uspokojení z jízdy to stačilo. Ta emzeta točila i 120.

offline ( 27. března 2020 20:30 )

Jediná škoda je na tom stromu. Jediný široko daleko a ten blbe c na řvoucím krámu ho musel zabít. Ale aspoň nezahynul zbytečně, čest jeho památce!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání