Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Připravte se na velikonoční pečení. Skvělé pomůcky a vychytávky, které nadchnou vás i vaše děti

30. března 2023 | 06:00

Svátky jara jsou za dveřmi a bez velikonočního mazance nebo tradičního beránka by jistě nebyly ty pravé. Upéct či vytvořit můžete ale i další dobroty s jarními motivy. Hodit se vám bude i několik tipů na nejrůznější pomocníky, kteří vám práci zjednoduší, ale také zpestří.

Chystáte se na velikonoční pečení a chcete si ho opravdu užít? Pořiďte si s předstihem potřebné formy a formičky, vykrajovátka na veselé perníčky, křehké linecké nebo nepečené cukroví s jarními motivy.

Velikonoční pečení zabaví celou rodinu. Co si pořídit?

Přizvěte také další členy rodiny, vždyť třeba u tvoření a zdobení velikonočních perníčků se děti zabaví stejně skvěle jako u těch vánočních. Zvlášť když jim pořídíte dětskou zástěru, v níž si budou připadat jako opravdoví kuchaři, a různé zábavné pomůcky, jako jsou např. razítka na výrobu domácích sušenek.

A pokud se vám nelíbí vaše stará oprýskaná forma na beránka, vyberte si novou, která bude třeba mnohem praktičtější, a navíc se může stát i hezkou dekorací. Na výběr máte z mnoha materiálů a tvarů od keramiky přes smaltovanou litinu, ocel, plech s nepřilnavým povrchem, silikon až po sklo.

Jaké další pomůcky a vychytávky se vám budou hodit při velikonočním pečení? Vybrali jsme z e-shopů ty nejlepší. Podívejte se na naše tipy do fotogalerie.

Více sladké velikonoční inspirace a receptů, které stojí za vyzkoušení, najdete na Recepty.cz

Autor: beni, red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!