Tipy, jak úspěšně porazit stres z karantény

Všichni, úplně všichni jsme teď ve stresu. Někdo kvůli tomu, co se děje ve světě, někdo kvůli svým malým raubířům doma, někdo zase kvůli práci, jiní kvůli starosti o své rodiče, jiní třeba kvůli tomu, že letos budou muset přesunout dlouho plánovanou svatbu.

Všichni jsme ve stresu. Jen malého procenta lidí se současná situace vůbec nedotkla. Proto je tento článek vhodný pro každého z nás. Všichni se totiž se současnou situací musíme popasovat.

Jak úspěšně porazit stres z karantény?

1.   Cvičte

Zavřeli nám sice fitness centra, ale to ještě neznamená, že se přestanete úplně hýbat. Naopak! Najděte si nové způsoby, možnosti a metody, jak cvičit doma. Na internetu je přehršel nejrůznějších videí a návodů, jak cvičit doma, takže to, že to nejde, je jen výmluva.

2.   Přemýšlejte

Kdy jindy se vám naskytne příležitost na chvíli se zastavit, zpomalit a zapřemýšlet se nad svým životem?

Zavzpomínejte na své dětství, jak jste trávili čas s kamarády venku. Přemýšlejte také o tom, co plánujete do budoucna, co chcete ještě dokázat, kam se chcete dostat, jaké jsou vaše sny a plány.

3.   Meditujte

Skvělou možností ke zklidnění je také meditace. Neříkáme, že máte hned praktikovat hluboké meditační techniky buddhistických mnichů, ale stačí jednoduchá dechová cvičení.

Na chvíli se zavřete sami do nějaké místnosti. Ať už to bude ložnice, kuchyně, koupelna nebo záchod. Zavřete oči a pět minut zhluboka dýchejte. Nádech a výdech. Nádech a výdech.

Autor: Shutterstock

4.   Omezte svůj čas online

Chápeme, že je potřeba být v obraze, ale nemusíte přece každou chvíli kontrolovat, kolik lidí se zase na světě nakazilo. Nenechte se tím úplně pohltit. Tím rozhodně nikomu nepomůžete, a to ani sami sobě.

Proto výrazně omezte svůj čas online. A pokud se už v online prostoru budete pohybovat, dívejte se na něco optimistického.

5.   Buďte vděční

Kdy naposledy jste byli za něco vděční? Chápeme, že v současné situaci je těžké být za něco vděčný, ale věřte, že vždycky se něco najde.

Každý den si proto sepište minimálně 3 věci, za které jste vděční. Za své zdraví, podporující kamarády, milujícího partnera, vstřícného šéfa, zdravé děti, střechu nad hlavou...

6.   Čtěte si

Současná situace také skvěle nahrává k četbě knih. Někdo čte pravidelně celoročně, takže pro něj je následující rada - čtěte si - naprosto bezpředmětná. Ale pro ty z vás, kteří se knihám běžně příliš nevěnujete, teď je skvělá příležitost otevřít konečně ty knížky, které se vám od Vánoc válí v knihovničce.

7.   Připravte si horkou koupel

Na stres je taky skvělá horká koupel. A ani lidé pouze se sprchovým koutem nemusí smutnit. Dokonce i horká sprcha má stejné relaxační účinky.

Přínosy horkých koupelí na psychiku člověka byly potvrzeny i vědecky. Odborníci zjistili horká koupel po dobu alespoň 10 minut snižuje únavu, stres a bolesti.

Autor: Shutterstock

8.   Uvařte si bylinný čaj

V neposlední řadě si vařte pravidelně uklidňující bylinkové čaje. Skvělou volbou je bylinný čaj Stres a zklidnění. Najdete v něm řebříček obecný, který má příznivý vliv na zmírnění nervozity a stresu. Dále třezalku tečkovanou, která pomáhá udržovat pozitivní náladu, přispívá k emocionální rovnováze a může pomoci k hlubokému spánku. V neposlední řadě v něm najdete levanduli lékařskou, která příznivě působí při vysokém krevním tlaku a zároveň pomáhá k uklidnění nervového systému.

A pokud hledáte silnější kalibr na boj proti stresu, pak doporučujeme sáhnout po tabletkách Zerex Zenaden. Tento přípravek podporuje duševní zdraví, relaxaci, kvalitní usínání a spánek. Navíc právě teď s 10% slevou při zadání kódu "KARANTENA". Získáte tak silného spojence v boji proti stresu.

Nebojte, jednou tato situace pomine. A uvidíte, že všichni z ní vyjdeme silnější a odolnější.

Autor: Active life Inv., s.r.o.