Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladý horolezec Honza (†26) zahynul v Tatrách: Kolegové z horské služby truchlí

Mladý slovenský dobrovolný záchranář zahynul ve Vysokých Tatrách při sólo výpravě.
 (Autor: Facebook)
Autor: ran - 
31. března 2020
16:43

Teprve 26letý Slovák Ján, který ve svém volném čase pracoval jako dobrovolník u záchranářů, zahynul při sólo výpravě ve Vysokých Tater. Smutnou zprávu zveřejnili horští záchranáři.

Život mladého horolezce Jána stál pokus o samostatné zlezení Rumanova štítu ve Vysokých Tatrách. Na svém webu o tom informovala slovenská Horská služba. „Naši záchranáři našli mrtvého horolezce na severní straně hory. Skutečnost je o to smutnější, že jde o našeho kolegu, dobrovolného horského záchranáře z Oščadnice," uvedla služba.

Pátrací akce začala na popud Jánových kamarádů v neděli večer, kdy si o něj začali dělat starosti, protože se dlouho nevracel. Do oblasti vyjely dvě pátrací skupiny horské služby.

Tělo mladého dobrovolného záchranáře bylo nalezeno v pondělí za pomoci policie, která lokalizovala jeho mobilní telefon. Nalezené ostatky horská služba převezla, jakmile to povětrnostní okolnosti dovolily.

borjar ( 1. dubna 2020 02:32 )

Škoda mladého života. Každy rok zahyne v horách mnoho mladých, nezkušených "frajerů". V Alpách, Tatrách blbečci chtějí skálu pokořit a tak to dopadne.

Zobrazit celou diskusi