Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britové „kašlou“ na omezení pohybu: V londýnském parku se slunily tisíce lidí

Autor: tsv - 
5. dubna 2020
23:22

Pěkného počasí nevyužili výletníci jen v Česku. Podobný problém řeší i v Británie. Jenže zatímco u nás se sešly maximálně dvojice a trojice lidí, londýnský park Brockwell obsadily tisíce občanů. Na nařízenou karanténu ohled nebrali, většina z nich neměla žádnou ochranu. Policie rovněž musela rozpustit oslavu narozenin, které se v jedné místnosti zúčastnilo téměř 30 lidí.

Rada londýnské městské čtvrti Lambeth později o uzavření parku napsala na twitteru. Zdůraznila, že by se k takovému kroku přistoupit nemuselo, kdyby lidé dodržovali nařízení.

„Navzdory jasným pokynům dnešní den strávilo více než tři tisíce lidí v Brockwellském parku, mnoho z nich se opalovalo nebo pohybovalo ve velkých skupinách. To je nepřijatelné. Bohužel kvůli chování menšiny na základě doporučení policie bude zítra park uzavřen,“ uvedla v příspěvku.

Výjimku z nařízení si snažila obhájit také rodina, která zorganizovala oslavu narozenin. Osmnácté výročí brala jako výjimku.

„Tato rodina si myslela, že zákaz shlukování lidí se nevztahuje na oslavy osmnáctých narozenin, 25 hostů bylo posláno domů,“ zveřejnila policie Newham na twitteru. Nařízení v Británii nedodržuje velká část obyvatel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa