Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tisíce lidí zaplavily turistické zóny po uvolnění karantény: Strach z další pandemické vlny

7. dubna 2020
05:00

Čínští obyvatelé vzali o víkendu útokem turistické atrakce! A to navzdory tomu, že epidemie koronaviru není v zemi u konce. Na některých místech byly pohromadě tisíce lidí.

Epidemie koronaviru není v Číně u konce, i přesto se ale tisíce lidí rozhodly vyjít do ulic nakupovat či obdivovat krásy země. Podle CNN se v horském parku Chuang-šan v provincii An-chuej o víkendu sešly tisíce lidí. 

Občané zřejmě touží po měsících omezení po volnosti. Úřady ale podnikly velice neobvyklý krok. Vydaly oznámení o tom, že park dosáhl denního limitu 20 000 návštěvníků. Další se tedy do areálu nedostali.

V Šanghaji pak lidé vzali útokem slavné nábřeží Bund. To bylo plné nakupujících turistů. Podobně tomu bylo u restaurací, které jen pár dní zpět byly prázdné. V Pekingu se pro změnu zaplnil městský park. Čína se na začátku epidemie nemoci covid-19 potýkala s obrovským nárůstem nemocných a mrtvých. 

Hrozí další vlna nemoci?

Denně měli stovky nově nakažených, v současné době to jsou ale jen desítky. Podle CNN bylo v pondělí jen 39 nově nakažených. Doposud měla Čína 82 641 nakažených a 3335 mrtvých. Vláda se proto zřejmě rozhodla uvolnit některá z opatřeních.

Odborníci na zdraví vyzývají veřejnost, aby i nadále postupovala opatrně. „Čína není na konci, ale vstoupila do nové fáze,“ řekl pro časopis Health Times Čeng Kuang, hlavní epidemiolog Čínského střediska pro kontrolu a prevenci nemocí.

Hongkongský epidemiolog Yuen Kwok-yung řekl novinářům, že by vlivem uvolněných opatření mohlo dojít k „nové vlně“ rozšíření koronaviru. Bojí se toho, že by se infekce do země dostala z Evropy a USA. 

y1xcvbnm ( 7. dubna 2020 19:47 )

nevěřím že to byli netopýři, ty už jí hodně dlouho a nic ale virus se záhadně objevil v místě kde jsou utajované laboratoře, není to divné???

marmat ( 7. dubna 2020 18:58 )

Autoři titulků.....
Vždy k titulku poplašné zprávy přidejte stát/zemi původu !!!
Děkuji .

Baijiu ( 7. dubna 2020 15:20 )

villon ( 7. dubna 2020 13:11 )

Já zajdu na pívečko, ale hodně dlouho ne do Práglu, tam budou všichni nadržený a hospody praskat ve švech. Metroví rozestupi navíc omezejí počet hostí. Vesnice kolem to jistí.

BoziMilda ( 7. dubna 2020 12:14 )

Tak Číňani pochopili, jak to doopravdy. Prostě je jich moc, do ulic se nevejdou, nemaj co do huby, tak museli vzít za vděk netopejrama. Takže se rozhodli snížit počet obyvatel a protože nechtějí, aby to za ně dělala strana a vláda, tak dobrovolně hrají ruskou ruletu. Jejich volba. Já, až se to tu uvolní, tak stejně zůstanu ještě pár týdnů doma. Ne že bych se bál, ale po přeplněnejch obchoďácích, dálnicích, ulicích a turistickejch destinací se mi teda rozhodně nestejská.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa