Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skupina tornád zválcovala Mississippi: Mezi oběťmi je policista i jeho manželka

Autor: yks, ČTK - 
13. dubna 2020
12:19

Smrtonosné bouře s několika tornády zasáhly v neděli americký stát Mississippi. Poničily stovky domů a připravily o život 7 lidí. Z neštěstí se vzpamatovává město Jackson. Řádění tornáda tam nepřežil zástupce místního šerifa ani jeho manželka.

Několik extrémně silných tornád s větrem dosahujícím rychlosti 330 km/h zasáhlo v neděli americké státy Louisiana a Missisippi. Živly poničily stovky domů a navíc si vyžádaly také oběti na životech.

Všech sedm obětí si bouřky vyžádaly v jižní části státu Mississippi. Jeden člověk zahynul v okresu Walthall, tři v okresu Lawrence a tři v okresu Jefferson Davis.

Identita dvou obětí byla zveřejněna šerifem pro okres Lawrence. Jedná se o jeho zástupce Roberta Ainswortha a jeho ženu, soudní úřednici Paulu. 

Děsivou spoušť napáchala bouře také ve městě Monroe, jehož starosta Jamie Mayo sdílel obrazy zkázy s tím, že se v jejich městě naštěstí obešla bez ztrát na životech. „Mnoho sousedů a přátel utrpělo katastrofální škody. Cítíme utrpení, ale jsme nezlomeni!“ napsal starosta. 

Guvernér státu Mississippi Tate Reeves vyzval obyvatele, aby se měli kvůli nepříznivému počasí na pozoru. Varoval před silným větrem i tornády. Guvernérka Alabamy Kay Iveyová vyhlásila už před příchodem bouře nouzový stav.

zlymikes ( 13. dubna 2020 17:58 )

Oni i tam jsou policajti nadlidé že se jim má i tornádo vyhnout?

jasnovidec01 ( 13. dubna 2020 13:05 )

Přes USA se přehnala ničivá tornáda,(4. 3. 2020) .Blesku !!!!!proč používáš fotky s tímto datumem???jo,aby to bylo hrůzostrašnější ???ty pako pisálské..došlel ti koronavirus tak sem cpeš tohle ???máš pocit že lidi mají málo zničené nervy těma článkama o koronavirusu a našich politicích ??dem.ente .

Zobrazit celou diskusi