V noci z neděli na pondělí bude jasná nebo skoro jasná obloha. Kvůli tomu se budou teploty pohybovat nízko, a to mezi 4 až 2 °C, ojediněle až 0 °C. Zato přes den bude krásně teplo. Obloha bude převážně bez mraků, přechodně se na obloze mohou ukázat.

Studená frotna a ochlazení

Úterý bude, co se týká počasí v metropoli, zpočátku dne ukázkové. Podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) to ale překazí oblačnost od západu, nakonec se zatáhne a místy i zaprší nebo zabouří. „Ze západní postoupí do střední Evropy studená fronta, která se bude nad střední Evropou vlnit a jen zvolna postupovat přes naše území dále k východu,“ uvádí meteorologové. Nejvyšší denní teploty 22 až 24 °C. Nejnižší noční teploty 8 až 6 °C.

Ve středu bude počasí „ubrečené“. Nebe nad Prahou bude zatažené až oblačné, zaprší a mohou se přihnat i bouřky. Vylepší se to až k večeru, kdy začne ubývat srážek a částečně i oblačnosti. „Nejnižší noční teploty 12 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 20 °C,“ uvedlo ČHMÚ.

Ve stejném modu se počasí ponese i ve čtvrtek a v pátek. Oba dva dny se po obloze budou honit mraky. Nejvyšší denní teploty ve čtvrtek vystoupají na 18 až 22 °C. V pátek pak mezi 14 až 18 °C.

První máj

A bude počasí příznivé k zamilovaným? Všichni ti, kteří se budou chtít políbit pod rozkvetlým stromem, by si s sebou neměli zapomenout vzít deštník. Z nebe se snese pár kapek, výrazněji pršet by ale nemělo. Povane mírný vítr, nejvyšší denní teploty budou mezi 14 až 18 °C.

Fotogalerie
16 fotografií