„Stále pracujeme s několika variantami a už by bylo vhodné, kdyby ze strany vlády přišlo konečné rozhodnutí oficiální cestou,“ řekl mluvčí festivalu Colours of Ostrava Jiří Sedlák.

Podle pořadatelů jsou v nejistotě další tisíce lidí – brigádníci, dodavatelé, stánkaři či produkční firmy.

Nebudeme moci tyto festivaly povolit, skutečně velké festivaly pro tisíce, desetitisíce lidí. Samotní organizátoři jsou s tím srozuměni. Tyto obrovské akce, kde se koncentrují desítky tisíc lidí jsou bezesporu tím největším rizikem. I přesto, že se ta situace u nás vyvíjí dobře,“ řekl FTV Prima ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Až příští rok

„Pokud se festival nebude moci konat, přesuneme 19. ročník na červenec v příštím roce. Vstupenky by tak platily pro příští rok a byli bychom moc rádi, kdyby si je naši fanoušci nechali,“ dodal Sedlák. Letošní ročník je plánovaný na 15. až 18. července v Ostravě-Dolních Vítkovicích.

Festivalový program by se v případě nekonání letošního ročníku Colours of Ostrava snažili pořadatelé udržet.

Škody v případě nekonání festivalu ještě podle Jiřího Sedláka vyčíslit nejde. Pokud nebude, začnou jednání s dodavateli či managmenty kapel a poté bude jasnější, do jakých ztrát se festival dostane.

VIDEO: The Cure - Friday I'm In Love.