Jen těžko lze uvěřit nezodpovědnému chování muže (34), který vyrazil na cyklistický výlet pražskými ulicemi. S sebou vzal totiž svého čtyřletého synka, na bezpečnost ale vůbec nedbal! K dobru mu budiž to, že alespoň oba měli helmy, nad způsobem přepravy ale zůstává rozum stát. Místo toho, aby táta své dítě připoutal do sedačky a řádně připoutal, si jen synka pověsil na krk! Ten se ho svýma malýma ručičkama držel, seč mu síly stačily, zatímco jeho otec šlápl do pedálů a ze Smíchova si to drandil až na Národní třídu. Nožičky jeho ratolesti vlály ve větru, jak táta ujížděl po chodníku a přes přechody.

Na Národní třídě si pak podivné dvojice všimla hlídka strážníků. „Ničím nejištěné dítě se za jízdy přidržovalo pouze tátova krku, zatímco otec kličkoval mezi chodci na chodníku. Po zastavení si muž nebyl vědom žádného pochybení,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová. „Chybějící povinné odrazky na jeho kole byly v tomto případě už jen pověstnou ‚třešničkou na dortu‘,“ dodala mluvčí.

Strážníci pak muži řádně domluvili a dohlédli na to, aby už dál pokračovali raději pěšky. „Přestupky se nyní bude zabývat správní orgán,“ uvedla Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Muž jel ulicemi Prahy na kole, na krku mu visel čtyřletý syn. Městská policie Praha

Fotogalerie
9 fotografií