Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Diktátor Kim Čong-un nemůže chodit nebo stát, tvrdí bývalý velvyslanec

Autor: shp - 
30. dubna 2020
05:05

Co se stalo se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem? Veřejnost ho už dlouho nespatřila a mezitím se rojí spekulace o jeho zdraví, ba dokonce smrti. O jeho absenci na důležitých událostech promluvil někdejší severokorejský vyslanec Thae Yong-ho. Podle něj je jasné, že se něco děje. Kim Čong-un dle jeho mínění nemůže chodit nebo stát.

Thae Yong-ho řekl zpravodajskému webu CNN, že za diktátorovou absencí na významných sešlostech musí stát jeho zdravotní stav. „Nejsem si úplně jist, zda skutečně podstoupil operaci, nebo se stalo něco jiného, ale jedna věc je nad nebe jasná... Nemůže sám stát nebo pořádně chodit,“ prohlásil někdejší severokorejský diplomat.

Kim Čong-un byl naposledy na veřejnosti spatřen 11. dubna. O čtyři dny později se měl zúčastnit významného Dne slunce, při němž se uctívá jeho dědeček Kim Ir-sen, který byl zakladatelem Severní Koreje a v tento den se narodil. Jeho nepřítomnost na takto důležité události vyvolala po celém světě spekulace, že je diktátor buď mrtvý, nebo je jeho zdravotní stav velmi vážný.

To není normální...

Kin Čong-un není jenom vůdce Severní Koreje, ale je také vnukem Kim Ir-sena. Očím Severokorejců musí jeho nepřítomnost připadat nenormální,“ dodal Thae Yong-ho. Soul i Washington domněnky o smrti Kim Čong-una smetly ze stolu. To však nezabránilo nejrůznějším spekulacím. Nejčastěji se mluví o tom, že diktátor podstoupil operaci srdce.

Jenže vzhledem k želené oponě halící Severní Koreu nelze nic z toho ověřit. Jihokorejský ministr pro záležitosti sousední země Kim Yeon-chul prohlásil, že se vůdce může skrývat před veřejností kvůli obavám z pandemie koronaviru, která decimuje svět. Podle ministra Jižní Korea ví, kde se diktátor nachází, ale více se k celé záležitosti nebude vyjadřovat.

Na vině je koronavirus?

Je pravda, že nikdy nevynechal žádné výročí narozenin Kim Ir-sena od doby, kdy převzal moc, ale mnoho výročí včetně oslav a banketů bylo zrušeno kvůli obavám z koronaviru,“ dodal. Připomněl také, že v lednu nebyl Kim Čong-un spatřen po dobu 20 dní, než na veřejnosti opět vystoupil. Ať je pravda o diktátorovi jakákoliv, celý svět netrpělivě čeká, až vyjde najevo.

salto ( 30. dubna 2020 18:37 )

lunatic: Kdysi tady byl jeden co měl vyděláno na 100 let dopředu - andreslawicky - a taky byl tak trochu ťululum na vrata

sekebo ( 30. dubna 2020 16:34 )

Tenhle naducánek vypadá, že toho spapá tak 20 krát více, než průměrný Severokorejec. A to se potom bumbrlíčkovi opravdu špatně vstává na nohy

lunatic ( 30. dubna 2020 16:09 )

Já ale nepracoval - pouze přemýšlel; pracovali za mě jiní .Nikdy jsem netvrdil, že mám vysoké IQ - i když je to fakt a zdědil jsem to od matky, jsem však skromný .Prací se peníze vydělat nedají - uživit se prací lze, zbohatnout nikoliv - tam je zapotřebí buď spekulovat, anebo i využívat jedince, kterým to nemyslí - je to v současném systému zcela transparentní a na tom je i založen kapitalismus - ti,kteří vytvářejí hodnoty z nich moc nemají, ale - pracovat je nikdo nenutí, mohou taky "jen" přemýšlet - tolik nelichotivá realita, takto ale funguje svět,ať již chceme,anebo ne .Nelze jít hlavou proti zdi - lepší je, snažit se o pochopení podmínek

lunatic ( 30. dubna 2020 15:25 )

Kdybych byl nýmand, jak píšete, no tak bych čekal, aby mi stát financoval např.vzdělání,živil děti,apod.,ne? Píšete něco a nepřemýšlíte - taková je většina lidí, bohužel .Ano,školy nemám, protože jsem s tím v životě neztrácel čas - není to vůbec důležitéani známky.Důležité je pouze se stát nezávislým na systému .. a nečekat na koblihu od Stbáka.
Ani peníze nejsou důležité - jsou pouze prostředkem k tomu, aby člověka vymanily ze zaběhnutého soukolí a nemusel poslouchat toho, koho nechce - jako když jsem za totality musel občas poslouchat nesmysly d bílků, které bych nejraději pouhou 1 ranou srazil k zemi ....

jajas ( 30. dubna 2020 15:24 )

Nic neřešíme, jen si tady tak kecáme! A co ty tady děláš?

Zobrazit celou diskusi