Důvodem nočního uzavření obou zmíněných komunikací je montáž návěstních lávek u souběžně vedené železniční tratě, kterou provádí společnost Eurovia. Ta bude provedena v termínu od 8. do 16. května v etapách. Komunikace se pro silniční provoz uzavře vždy od 21:30 zhruba do 6:00 následujícího dne.

V prvním sledu se 8. května a 10. května uzavře Radotínská v oblasti nemovitosti č. p. 137 a v objektu před pivovarem Staropramen. 9. května a 13. května se uzavírka bude týkat křížení ulic Radotínské a Dostihové. 14. a 15. května se uzavře Vrážská na křížení ulic s Přeštínskou.

Jak se uzavřeným úsekům vyhnout?

Objízdná trasa za uzavírky v ul. Radotínská je vedena ulici Dostihová, Strakonická, Výpadová a Radotínská,“ informuje web radotínské radnice. „Objízdná trasa za uzavírku v ul. Vrážská je vedena ulicí: Výpadová, Věštínská, U Jankovky a Vrážská.“

Jelikož Radotínskou a Vážskou jezdí autobusy MHD, konkrétně linky č. 244, 246 a 247, dotknou se komplikace v dopravě i jich. Po dobu montáží se zruší zastávky Zahradnictví, Závodiště Chuchle, Radotínská a Starolázeňská ve směru na Smíchovské nádraží. Místo toho se zřídí nové zastávky Dostihová ve Strakonické ulici. Radotínská a Přeštínská ve směru na Radotín se o kus dále přemisťují. V případě Vrážské ulice se ruší zastávky Přeštínská, Vrážská a U Jankovky. Zastávka Nádraží Radotín se z důvodu nočních montáží pouze o kus dál přesune.