Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podomácku uvařené pivo stálo snoubence život: Po jedné láhvi se v bolestech skáceli k zemi!

Autor: rc - 
10. května 2020
05:30

Jihoafrická republika kvůli pandemii koronaviru uvalila restrikce na prodej alkoholu. Snoubenci Tony Hiliar (†54) a Alida Foucheová (†42) se proto rozhodli vyrobit si pivo doma. Domácí výroba však dopadla tragicky. Snoubenci  zemřeli poté, co každý z nich vypil jednu láhev.

Tony Hiliar a Alida Foucheová spolu bydleli v jihoafrickém městě Port Nolloth. Pár, který se zasnoubil před dvěma lety, si rád vpodvečer sedl a dal si sklenku vína či láhev piva. Nicméně tamní úřady kvůli pandemii koronaviru uvalily přísné restrikce na prodej alkoholu. Zásoby, které pár měl doma, pomalu došly, a tak se snoubenci rozhodli, že si zkusí vyrobit domácí pivo.

„Oba dva si rádi večer dali skleničku, což je v Jihoafrické republice běžné, ale kvůli tomu špatně promyšlenému vládnímu zákazu, není možné sehnat alkohol. Každý si vyrábí své vlastní pivo, tak Tony to udělal taky, ale zdá se, že někde udělali chybu a že oba dva zkolabovali a zemřeli,“ uvedl kamarád páru Tommy Cockcrof pro britský deník The Sun.

Tony dokázal ještě přivolat záchranku. Dvaačtyřicetileté ženě už ale nebylo pomoci, záchranáři ji našli bez známek života. Tony byl převezen do nemocnice, kde zemřel o několik dní později na jednotce intenzivní péče. „Dvaačtyřicetiletá žena byla nalezena mrtvá v bytě a čtyřiapadesátiletý muž byl nalezen s extrémními bolestmi a následně zemřel v nemocnici. Dvě prázdné láhve podomácku vyrobeného piva byly vzaty k forenzním testům,“ uvedl mluvčí policie Brigadier Mohale Ramatseba.  

horaIysa ( 10. května 2020 13:27 )

Zapomněls na Zemana.

Altingerka ( 10. května 2020 10:10 )

Přesně! Ten článek měli zveřejnit až po výsledku z laboratoře. Tyhle seriály na pokračování nikoho nebavěj!

slovan1954 ( 10. května 2020 06:28 )

Za dobré pivo i život dám!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání